TÉMA

Chanel

Výkyvy počasí ztěžují výrobu parfémů. Dopadají na pěstitele květin

S nižší produkcí se potýkají francouzští pěstitelé květin, které k výrobě vůní používají parfuméřské značky. Za problémy stojí klimatické změny, zejména sucho a vysoké teploty. Nedostatek vláhy a extrémní počasí přitom mění nejen množství úrody, ale i intenzitu vůně, kterou různé rostliny vydávají. S obtížemi se navíc musí tradiční zemědělci potýkat v době, kdy se v tomto mnohamiliardovém odvětví mluví o syntetických alternativách, které je snazší obstarat, kontrolovat a patentovat, píše agentura Bloomberg.
5. 11. 2022|

Aeroflot výrazně omezí lety za hranice, od Ruska se odvracejí další světové firmy. Putin ztrhal sankce

Ruské aerolinky Aeroflot zruší od 8. března všechny lety do zahraničních destinací kromě Běloruska, oznámila firma podle agentury TASS. Rozhodnutí vejde v platnost od pondělních 22:00 SEČ a vedly k němu „okolnosti, které brání provozování letů“, uvedla největší ruská letecká společnost, podle níž vnitrostátní spoje zůstanou zachovány. Zároveň další zahraniční firmy oznámily, že pozastavují v Ruské federaci své služby – nově se to týká například platební platformy PayPal nebo módních značek Zara, Bershka, Puma a Prada. Visa podle agentury Reuters uvedla, že pozastavuje operace v Rusku. Mastercard už nebude podporovat platební karty vydané ruskými bankami.
5. 3. 2022Aktualizováno6. 3. 2022, 00:04|

Dior, Chanel či Cartier už v Rusku prodávat nechtějí. Airbnb tam zablokuje služby

Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává ubytování v soukromí, znepřístupní své služby pro uživatele v Rusku a Bělorusku. Na Twitteru to uvedl šéf společnosti Brian Chesky. Francouzský prodejce luxusního zboží LVMH, pod kterého spadají značky Louis Vuitton, Givenchy nebo Dior, nechá od neděle uzavřít všech svých 124 obchodů v Rusku. Kvůli ruské invazi na Ukrajinu zavřou své prodejny i značky Hermès a Chanel nebo společnost Richemont, která vlastní značku Cartier, uvedla agentura AFP.
5. 3. 2022|

Chanel No.5 slaví sto let. Jeho vůni tvoří přes 80 složek, některé se sbírají za východu slunce

Jeden z nejslavnějších a nejprodávanějších parfémů na světě Chanel No.5 slaví sto let. Módní přípravek, který voní mýdlem, citrony, květy třešní nebo jinými květinami, představila 5. května 1921 legendární francouzská módní návrhářka Coco Chanelová. Tržby z jeho prodeje přitom přesahují 100 milionů dolarů ročně.
6. 5. 2021|

Móda oblékla černou. Zemřel Karl Lagerfeld

Ve věku pětaosmdesáti let zemřel v Paříži módní návrhář Karl Lagerfeld. Informují o tom francouzská média. Na módních akcích byl nepřehlédnutelný: dlouhé bílé vlasy stažené do ohonu, nezbytné tmavé brýle, masivní prsteny a v ruce vějíř. Designér s přezdívkou Císař zanechal svůj oblíbený černo-bílý otisk hned u několika značek, úspěch slavil i jako fotograf. Od roku 1983 řídil módní dům Chanel.
19. 2. 2019Aktualizováno19. 2. 2019, 15:16|