TÉMA

Amádeus Real

Bývalý šéf Transgasu Švábenický nezpronevěřil peníze podniku, potvrdil odvolací soud

Bývalý šéf ČPP Transgas Jan Švábenický nezpronevěřil 14,5 milionu korun z tohoto státního podniku. Zproštění viny ve středu pravomocně potvrdil pražský vrchní soud. Shodně rozhodl i o druhém obžalovaném, kterým byl jednatel firmy European Business Consulting (EBC) Michael Andronikov. Případ se týkal odměn, které Transgas vyplatil EBC v roce 2013.
1. 12. 2021|

Soud zprostil Švábenického obžaloby ze zpronevěry peněz z ČPP Transgas

Soud zprostil bývalého šéfa ČPP Transgas Jana Švábenického obžaloby ze zpronevěry 14,5 milionu korun z tohoto státního podniku. Kvůli nedostatku důkazů osvobodil také druhého obžalovaného Michaela Andronikova, jednatele firmy European Business Consulting (EBC). Verdikt není pravomocný, státní zástupce se proti němu ihned odvolal. Případ se týká odměn vyplacených Transgasem firmě EBC v roce 2013.
18. 6. 2021|

Spor o prostor po plzeňském domu kultury končí. Město se s firmou Amádeus dohodlo

Plzeňští zastupitelé schválili dohodu o spolupráci města s akciovými společnostmi Amádeus Real a Ameside, které připravují v centru výstavbu multifunkční městské čtvrti. Dohoda, která se připravovala rok, má zajistit využití území po zbouraném domu kultury. Mezi ulicemi Americká a Sirková a Denisovým nábřežím vznikne moderní čtvrť podle schválené územní studie.
21. 10. 2019|

Soud potrestal čtyři lidi a jednu firmu za podvod a zpronevěru v kauze Nemo

Za zpronevěru a podvody v kauze Nemo rozdal Městský soud v Praze čtyřem lidem nepodmíněné tresty v rozpětí 5 až 6,5 let vězení. Společnost Amádeus Real současně odsoudil k zaplacení 20 milionů korun. ČT to řekla mluvčí soudu Markéta Puci. Mezi odsouzenými je i bývalý ředitel ČPP Transgas Jan Švábenický nebo bývalý šéf odboru ministerstva průmyslu a obchodu Josef Kubas. Verdikt soudu zatím není pravomocný.
26. 9. 2019|

Obchodní dům Máj koupila od Tesca společnost Amádeus Real. Chce ho přestavět

Novým majitelem pražského obchodního domu Máj, který je v posledních letech známý jako My, se v pondělí stala developerská firma Amádeus Real. Koupila jej od skupiny Tesco. Za jakou cenu obchodní dům na Národní třídě získala, firma neuvedla.
18. 2. 2019|