TÉMA

Netřebice

Otevírá se most u hranic s Rakouskem. Od pátku také fungují dva obchvaty na Vysočině

Na hlavním silničním tahu z Českých Budějovic směrem na Rakousko končí dlouhodobá uzavírka. Po půl roce objížděk a s nimi souvisejících kolon se tam do provozu vrací opravený most u Netřebic. Stavba oficiálně pokračuje do sobotní půlnoci, ale s opatrností průjezdný už je. Také se nově zkracuje jízda mezi Jihlavou a Žďárem nad Sázavou. Na této trase byly současně uvedené do provozu hned dva obchvaty.
30. 10. 2020|

Po rozkopané silnici projel kamion a částečně se zbortila. Z Budějovic do Rakouska musí řidiči objížďkou přes Krumlov

V jihočeských Netřebicích se zbortil svah u nájezdu na most, přes který vede silnice I/3 – hlavní tah do Rakouska. Policie původně informovala o zborcení samotného mostu, podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic se ale zřítila krajnice před mostem poté, co po ní přejel kamion. Řidiči i tak musí počítat s tím, že silnice zůstane uzavřena do konce týdne.
26. 5. 2020Aktualizováno26. 5. 2020, 21:27|

Po dvou letech vybírání firmy se může stavět dálnice z Budějovic do Rakouska

Ředitelství silnic a dálnic uzavřelo smlouvu na výstavbu dálnice D3 od Českých Budějovic na jih. Úsek Hodějovice–Třebonín bude částečně tvořit obchvat města, ale zároveň po něm auta dojedou až do okresu Český Krumlov. Na uzavření smlouvy jako první upozornil server Zdopravy.cz. Dvanáctikilometrový úsek dálnice podle kontraktu postaví italsko-slovenské sdružení JV Salini Impregilo/Doprastav za 5,8 miliardy korun bez DPH.
13. 2. 2019|