TÉMA

Petr Cvik

Čištění příkopů ve Frýdku-Místku nebylo předražené, rozhodl nepravomocně soud

Okresní soud ve Frýdku-Místku v pátek podruhé zprostil bývalé frýdecko-místecké radní obžaloby v případu předražených zakázek na čištění příkopů na území města. Obžalobě ze zneužití pravomoci úřední osoby a z porušování povinností při správě cizího majetku čelilo čtrnáct bývalých radních a jeden vedoucí úředník. Podle státního zástupce městu způsobili škodu přesahující šest milionů korun, podle rozhodnutí soudu ale skutek uvedený v žalobě nebyl trestným činem. Rozsudek není pravomocný. Čtyři přítomní obžalovaní se práva na odvolání vzdali. Státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.
20. 1. 2023Aktualizováno20. 1. 2023, 12:15|

Nejvyšší žalobce Stříž nesouhlasí se zproštěním bývalých radních Frýdku-Místku

Nejvyšší státní zástupce Igor Stříž nesouhlasí se zproštěním sedmi bývalých radních Frýdku-Místku, včetně tří dřívějších primátorů. Čelili obžalobě v kauze prodeje městských pozemků v Horní ulici. Okresní soud ve Frýdku-Místku i Krajský soud v Ostravě skupinu zprostily obžaloby, podle které město pozemky v roce 2009 prodalo pod tržní cenou. Okresní soud by měl podnět spolu se spisem předat nejvyšší instanci do Brna.
21. 11. 2022|

Kauza prodeje pozemků ve Frýdku-Místku končí, krajský soud potvrdil zproštění

Odvolací senát Krajského soudu v Ostravě potvrdil zprošťující rozsudek v kauze prodeje městských pozemků v Horní ulici určených pro výstavbu rodinných domů ve Frýdku-Místku. Souzeno bylo sedm bývalých radních včetně tří dřívějších primátorů. Podle státního zástupce byly pozemky v roce 2009 prodány pod tržní cenou a získali je i úředníci nebo rodinní příslušníci politiků. Městu údajně způsobili milionovou škodu.
28. 6. 2022|

Politici ve Frýdku-Místku při prodeji pozemků nepochybili, potvrdil soud

V pořadí druhý zprošťující rozsudek nad sedmi bývalými a současnými politiky Frýdku-Místku vynesl soud. Žalobce je před něj poslal za údajně nevýhodný prodej městských pozemků, při kterém podle něj město přišlo o více než 14,5 milionu korun. Soudkyně i tentokrát rozhodla, že obžalovaní nic nezákonného neudělali.
5. 3. 2021|

Osvobození politiků z Frýdku-Místku neplatí. Případ prodeje pozemků se vrátí k okresnímu soudu

Kauza prodeje pozemků ve Frýdku-Místku, v níž je obžalováno sedm městských radních včetně současného primátora Michala Pobuckého (ČSSD), se vrátí k frýdecko-místeckému okresnímu soudu. Rozsudek okresního soudu, který všechny obžalované osvobodil, ve středu Krajský soud v Ostravě zrušil. Politici jsou obviněni, že městské pozemky prodali pod cenou, a připravili tak město o deset milionů korun. Proti zprošťujícímu rozsudku se odvolala státní zástupkyně.
29. 1. 2020|

Soud osvobodil primátora i radní z Frýdku-Místku. Obžalováni byli kvůli prodeji městských pozemků

Soud ve Frýdku-Místku v úterý zprostil obžaloby sedm frýdecko-místeckých radních včetně současného primátora Michala Pobuckého (ČSSD). Všichni byli obžalováni ze zneužití pravomoci veřejného činitele a porušení povinností při správě cizího majetku. Podle soudkyně se však trestný čin nestal.
12. 2. 2019Aktualizováno12. 2. 2019, 16:09|