TÉMA

Ortel

Muž hajlující na akci SPD dostal podmínku a pokutu. Podle soudu dobře věděl, co zvednutá ruka znamená

Závozník Radek Mansfeld, který při dubnové akci hnutí SPD hajloval, odešel od soudu s peněžitým trestem 30 tisíc korun a půlroční podmínkou. Soud tak vyhověl návrhu obžaloby. Muž obvinění před soudem popřel: tvrdil, že zdviženou pravicí uklidňoval situaci mezi odpůrci a příznivci hnutí.
12. 8. 2019|

Ústavní soud se zastal zpěváka Bangy v případu rasistického příspěvku na Facebooku

Okresní soud v Kladně podle ústavních soudců chyboval, když v trestním řízení kvůli rasistickému komentáři na síti nepřiznal zpěváku Radoslavu Bangovi postavení poškozeného. Šlo přitom o příspěvek umístěný na Bangův facebookový profil. Za projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka dostal autor komentáře trest 100 hodin veřejně prospěšných prací.
9. 4. 2019Aktualizováno9. 4. 2019, 10:41|

Soud podmíněně zastavil řízení s mužem, který rasisticky urážel zpěváka Bangu

Podmíněně na zkušební dobu dvou let zastavil Okresní soud v Ostravě trestní řízení s Pavlem Pencákem, který na Facebooku napsal nenávistný vzkaz na adresu zpěváka Radoslava Bangy ze skupiny Gipsy.cz. Banga při udílení cen Český slavík 2016 vyjádřil nesouhlas s oceněním zpěváka skupiny Ortel, která bývá spojována s extremistickou scénou. Lidé za to Bangovi na sociální síti vulgárně nadávali.
8. 2. 2019|