TÉMA

APEK

Mezinárodní den vyzývá zdržet se nakupování. Na internetu snadno podlehneme pocitu, že neutrácíme, varuje psychiatr

Na problém přílišné spotřeby upozorňuje Mezinárodní den nenakupování. Ten v Evropě připadá na poslední listopadovou sobotu. V době koronavirové pandemie navíc den vyzývající k omezení nákupů dostává nový rozměr. Za poslední rok totiž zažily obrovský boom e-shopy. Vyplývá to z dat Asociace pro elektronickou komerci. Utrácení je málem považováno za vlasteneckou povinnost, komentuje předseda České psychiatrické společnosti Pavel Mohr.
28. 11. 2020|

Srovnávače, možnosti placení, zahraniční e-shopy. Průvodce bezpečným nákupem na internetu

Stačí pár kliků na internetu a navzdory pandemii koronaviru, která často uzavřela dveře obchodů, si Češi i letos mohou zajistit, že budou na Štědrý den pod stromečkem dárky. Aby se tak ale skutečně stalo, musejí si dávat pozor už při samotném výběru e-shopu. Zásadní je mimo jiné odkaz internetového obchodu nebo to, zda obsahuje veškeré kontaktní údaje. A vodítkem mohou být i recenze. Při nákupu na zahraničním e-shopu je pak dobré kupovat u těch, které cílí na český trh – to pak rozhoduje o tom, jaká právní úprava se použije v případě problému, upozorňují odborníci.
26. 11. 2020|

Růst internetového obchodu trvá. Nabízí příležitosti e-shopům i logistickým firmám

Prodej po internetu pokračoval i loni v rychlém růstu, meziročně stoupl o 17 procent. Na této vlně se veze také logistická firma Zásilkovna. Její zakladatelka a majitelka Simona Kijonková řekla v pořadu Byznys ČT24, že očekává další vzestup e-commerce. K tomu je podle ní třeba mimo jiné to, aby logistické společnosti reagovaly na potřeby internetových obchodů a nebrzdily rozvoj celého trhu, jak se loni částečně dělo.
26. 1. 2019|