TÉMA

Hesla

Policie obvinila plzeňského prodavače kebabu z hanobení národa. Vyvěsil protiizraelský plakát

Z hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob obvinili plzeňští kriminalisté pětatřicetiletého prodejce kebabu z Plzně. Cizinec v občerstvení Sultan Kebab v Kopeckého sadech vyvěsil plakát s protiizraelskými hesly. Policie o tom informovala na sociální síti X. Muž je stíhaný na svobodě.
27. 10. 2023Aktualizováno27. 10. 2023, 15:46|

Zdravotnictví považují hackeři za slabý článek, ale situace se lepší, míní šéf kyberúřadu

České zdravotnictví na tom není z hlediska kyberbezpečnosti dobře, ale v některých nemocnicích se už situace zlepšila, uvedl v pořadu Interview ČT24 ředitel Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) Karel Řehka. Mnohem lepší situaci naopak vidí v bankovnictví a v energetice. Vláda v pondělí schválila Akční plán ke strategii kybernetické bezpečnosti.
26. 7. 2021|

Facebook léta ukládal miliony přístupových hesel v nezašifrované podobě, zaměstnanci k nim měli přístup

Facebook léta ukládal miliony přístupových hesel svých uživatelů na interních serverech v nezašifrované podobě. Provozovatel sociální sítě ve čtvrtek přiznal, že přístup k nim měli jeho zaměstnanci, ale že nic neukazuje na jejich zneužití. Firma dotčené uživatele přesto podle svého čtvrtečního vyjádření preventivně vyrozumí.
21. 3. 2019Aktualizováno21. 3. 2019, 21:23|

773 milionů ukradených hesel. Znají hackeři i vaše přihlašovací údaje k e-mailu?

V polovině ledna se na internetu objevil soubor, který obsahoval hesla k 773 milionům e-mailů. V balíku dat sice převažovala hesla ze starých krádeží, ale 140 milionů údajů je nových.
27. 1. 2019|