TÉMA

Okresní soud v Liberci

Muž má zaplatit 157 milionů za to, že způsobil požár Severochemy v Liberci

Náhradu škody přes 157,5 milionu korun má zaplatit šestačtyřicetiletý Jiří Mach, který byl souzen za to, že v roce 2017 způsobil požár firmy Severochema v Liberci. Zároveň mu okresní soud uložil podmíněný trest na tři roky se zkušební dobou na pět let. Machovi hrozilo za obecné ohrožení z nedbalosti dva až osm let vězení, vinu nepřiznal. Verdikt není pravomocný. Na místě se odvolala státní zástupkyně, která požadovala nepodmíněný trest na čtyři až 4,5 roku. Obhajoba žádala zprošťující rozsudek.
31. 3. 2023Aktualizováno31. 3. 2023, 16:34|

Liberecký soud začal projednávat případ chlapce, který utonul na koupališti v Českém Dubu

Okresní soud v Liberci začal projednávat případ chlapce, který v červenci 2020 utonul na koupališti v Českém Dubu na Liberecku. Zástupci vedoucího tábora Tomáši Mádrovi hrozí za usmrcení z nedbalosti až šestiletý trest vězení, podle státního zástupce neplnil své povinnosti. Mádr u soudu písemně vyjádřil lítost nad tím, co se stalo, a pozůstalým se omluvil. Svou vinu ale nevidí v rozsahu, v jakém ji prezentoval státní zástupce, uvedl ve svém vyjádření.
22. 2. 2023|

Soud v Liberci potrestal osm mužů za nedovolené ozbrojování podmínkami. Dohodli se na vině a trestu

Okresní soud v Liberci uložil osmi mužům obviněným z nedovoleného ozbrojování podmíněné tresty. Neoprávněně měli ve vlastnictví desítky zbraní včetně samopalů. Rozsudkem soud stvrdil dohodu o vině a trestu, kterou obvinění muži uzavřeli se státním zástupcem. Verdikt zatím není pravomocný, protože si státní zástupce nechal lhůtu na rozmyšlenou. Obviněným hrozilo až osm let vězení.
8. 9. 2022|

Další soudce přišel o talár. Kárný senát odvolal kvůli průtahům Vladimíra Maxu

Kárný senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zbavil funkce libereckého soudce Vladimíra Maxu. Důvodem jsou průtahy zhruba ve stovce spisů. V minulosti už byl soudce dvakrát potrestán snížením platu. V letošním roce už kárný senát jednoho soudce odvolal. O talár přišel Jan Tichý.
21. 1. 2019|