TÉMA

Lékařská prohlídka

Pavel je podle lékařů schopen vykonávat funkci prezidenta

Nastupující prezident Petr Pavel zveřejnil zprávu o svém zdravotním stavu. Podle lékařů komplexní vyšetření prokázalo, že je schopen ze zdravotního hlediska bez výjimek vykonávat všechny prezidentské povinnosti. Pavel zdravotní zprávu zveřejnil na svém webu. Vyhotovil ji ředitel Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral, který pečuje i o zdraví končícího prezidenta Miloše Zemana.
7. 3. 2023Aktualizováno7. 3. 2023, 16:31|

Chybí posudkoví lékaři. Maláčová jim slibuje pružné úvazky a práci z domova

Získat lékařský posudek by mělo být rychlejší a Lékařská posudková služba by měla projít generační obměnou. Změny plánuje ministerstvo práce a sociálních věcí. Posudkovým lékařům by mělo ulehčit i to, že se v budoucnu mají omezit kontroly u lidí, jejichž zdravotní stav se dlouhodobě nemění.
5. 4. 2019|

Pětina pacientů nebere léky správně. Doktoři se ptají proč

Lékaři se ptají svých pacientů, proč neberou léky správně, čímž vstoupili do hlavní části projektu Týden adherence. Neochota řídit se pokyny doktorů vede ke zhoršení zdravotního stavu, častějším pobytům v nemocnicích a zdravotní systém stojí stovky milionů korun navíc. Příčiny nedisciplinovanosti českých pacientů se lékaři budou od pondělí snažit odhalit ve 150 ambulancích po celém Česku.
25. 3. 2019|

Prohlídky už po pěti letech nebo evidence flobertek. Ministerstvo navrhlo změny v držení zbraní

Ministerstvo vnitra zveřejnilo první návrh upraveného zákona o zbraních. Ten zahrnuje nahrazení papírových zbrojních průkazů elektronickými, častější lékařské prohlídky nebo nové kategorie zbraní. Některé dosud neevidované typy by museli majitelé přihlásit. Změny by se týkaly více než 300 tisíc Čechů.
21. 1. 2019|