TÉMA

Bohuslavice

V Bohuslavicích finišuje zkoumání vlivu hipoterapie na nemocné děti. Má potvrdit efektivitu metody

Centrum hiporehabilitace Mirákl v Bohuslavicích na Jihlavsku zkoumá vliv hipoterapie na děti se spinální muskulární atrofií. Cílem je objektivně potvrdit efektivitu a funkčnost fyzioterapeutické metody, při které se využívají koně. V Bohuslavicích nyní končí výzkumné pobyty dětí. Po analýze výsledků a jejich publikování by měly být výsledky studie zjara příštího roku představené v Budapešti na světové konferenci věnující se hipoterapii.
25. 9. 2023|

Vodné a stočné v Hradci Králové zdraží od nového roku o pětinu

Vodné a stočné zdraží v Hradci Králové od ledna o pětinu na 128 korun za metr krychlový. Nové ceníky se dotknou i dalších měst a obcí na Hradecku. Podle vodohospodářů je důvodem hlavně zdražení energií a dalších nákladů. Průměrná tříčlenná domácnost si tak za rok připlatí za vodu zhruba o dva tisíce dvě stě korun více než letos. Hradecké vodárny v okrese zásobují pitnou vodou přes 170 tisíc lidí. Zdražení vodného a stočného během pondělka oznámily i jiné společnosti z dalších částí republiky.
28. 11. 2022Aktualizováno28. 11. 2022, 17:41|

Dočkali se. V Bohuslavicích vznikl přechod přes železnici, místní po něm volali desítky let

Železničáři otevřeli nový přechod přes koleje v Bohuslavicích, místní části Kyjova. Lidé doposud při cestě do centra volili zacházku po frekventované silnici bez chodníku nebo nelegálně přebíhali koleje. Došlo zde i k několika úmrtím po srážce s vlakem. Nový přechod v Bohuslavicích je ale spíše výjimkou, jinde je Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) spíš ruší a nahrazuje je jinými alternativami.
3. 9. 2019|

Země na Opavsku vydala stokilovou pumu, policie evakuovala okolí. V Pardubicích bomba nebyla

Pod zemí v Bohuslavicích na Opavsku byla skrytá stokilová letecká puma z druhé světové války. Našli ji dělníci při výkopových pracích. Než ji pyrotechnici zajistili a odvezli, muselo domovy opustit osmnáct obyvatel okolních domů. Mnohem rozsáhlejší evakuace naopak nebyla nutná v Pardubicích, kde se pyrotechnici rovněž obávali, že je pod zemí ukrytá bomba. Nakonec však zjistili, že šlo pouze o střelu z protiletadlového kanonu.
18. 1. 2019Aktualizováno18. 1. 2019, 16:16|