TÉMA

Libor Procházka

Podnikatel Procházka musí odstranit podzemní garáže v Brně za Lužánkami, potvrdil soud

Podnikatel Libor Procházka a jeho firma LP Expo musí do šesti měsíců odstranit podzemní garáže, které stojí na městském pozemku u Bobycentra v areálu za Lužánkami. Krajský soud v Brně zamítl jeho odvolání proti březnovému rozsudku Městského soudu v Brně. Procházkův advokát řekl, že podá dovolání k Nejvyššímu soudu, které však nemá odkladný účinek.
24. 8. 2023|

Brno uspělo ve sporu o komunikace na pozemcích za Lužánkami

Město Brno uspělo i u odvolacího krajského soudu ve sporu se společností Czechcity o určení vlastnictví komunikací na pozemcích města za Lužánkami. Soud v úterý potvrdil rozhodnutí městského soudu, že komunikace jsou součástí pozemku. Rozhodnutí je pravomocné. Město chtělo v místě stavět fotbalový stadion, stavbě ale bránily nemovitosti podnikatele Libora Procházky. Brno tvrdí, že komunikace v místě jsou součástí pozemku a patří městu, Procházka tvrdí, že patří jemu. V minulosti se chtělo město s Procházkou dohodnout na výměně nemovitostí, jednání ale zkrachovala.
8. 11. 2022Aktualizováno8. 11. 2022, 14:40|

Spor o komunikace za Lužánkami, který brání stavbě stadionu, míří ke krajskému soudu

Spor o komunikace na pozemcích za Lužánkami v Brně míří ke krajskému soudu. Město Brno v dubnu uspělo u městského soudu ve sporu se společností Czechcity o určení vlastnictví, kdy podle rozsudku jsou komunikace součástí pozemku. Czechcity se ale proti rozsudku odvolala, řekla mluvčí městského soudu Petra Hovorková.
23. 8. 2021|

Brno uspělo ve sporu o pozemky za Lužánkami. Komunikace jsou podle soudu jejich součástí

Město Brno uspělo ve sporu se společností Czechcity o určení vlastnictví komunikací na pozemcích města v lokalitě za Lužánkami. Komunikace jsou podle městského soudu součástí pozemku. Město chce v lokalitě budovat fotbalový stadion, stavbě ale brání nemovitosti podnikatele Libora Procházky.
28. 4. 2021Aktualizováno28. 4. 2021, 13:37|

Soud v Brně začal řešit spor města a podnikatele Procházky o pozemky za Lužánkami

Městský soud v Brně začal řešit spor, komu patří silnice nebo parkoviště v lokalitě Ponava za Lužánkami. Určovací žalobu na vlastnictví komunikací na pozemcích města podalo Brno kvůli dlouhodobým sporům se společností Czechcity podnikatele Libora Procházky.
19. 2. 2020|

Brno chce odstranit zátarasy, které postavil podnikatel Procházka před hokejovou halou. Boj o pozemky pokračuje

Brno se chystá odstranit zátarasy, které brání vjezdu na parkoviště u dětské hokejové haly v lokalitě Ponava. O pozemky kolem fotbalového stadionu za Lužánkami dlouhodobě vede spory s podnikatelem Liborem Procházkou. Firmy s ním spojené vybíraly dokonce peníze za vjezd k Boby centru a na parkoviště.
7. 2. 2019|

Podnikatel Procházka opět bojuje s Brnem. Na parkovištích u Bobycentra vybírá poplatek za vjezd

Na parkovací místa před brněnskou Hokejovou halou mládeže už řidiči nemůžou zadarmo. Bezpečnostní agentura tam vybírá poplatek za vjezd. Vlastnictví parkoviště si nárokuje podnikatel Libor Procházka, se kterým se minulé vedení magistrátu snažilo vyjednat směnu za jiné nemovitosti. To současné chce, aby o tom, komu prostranství patří, rozhodl soud.
4. 1. 2019|