TÉMA

Mostkovice

Při výbuchu domu v Otinovsi na Prostějovsku zemřel jeho majitel, potvrdila pitva

Obětí čtvrtečního výbuchu rodinného domu v Otinovsi na Prostějovsku je jednačtyřicetiletý majitel domu, potvrdila soudní pitva. Vyšetřování bude trvat několik měsíců, řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Exploze poškodila i několik domů v okolí. Jednou z vyšetřovacích verzí je, že výbuch mohla způsobit neopatrná manipulace s pyrotechnikou. Policie už dříve uvedla, že majitelem domu byl profesionální hasič. Případ tak má obdobné rysy jako exploze v nedalekých Mostkovicích před pěti lety.
26. 9. 2023|

Odpady se v Biskupicích na Prostějovsku zpracovávat nebudou. Investor od záměru ustoupil

Dva tisíce podpisů se sešlo pod peticí, která nesouhlasí se stavbou linky na zpracování odpadu v Biskupicích na Prostějovsku. Vyráběla by tuhá alternativní paliva využitelná v teplárnách. Společnost FCC nakonec plány změnila a stavět nebude. V nedalekých Mostkovicích jiný investor o stavbě odpadového centra stále uvažuje.
30. 5. 2023|

Severní obchvat Prostějova je v provozu dřív, než bylo v plánu. Ulehčí dopravě ve městě

S pětiměsíčním předstihem v Prostějově zprovoznili celý severní obchvat, jehož stavba začala před dvěma lety. Původní plány počítaly s otevřením více než tříkilometrového obchvatu až na jaře příštího roku. Radnice doufá, že odvede část dopravy z města. Investorem dopravního projektu za 355 milionů korun je Olomoucký kraj a prostějovská radnice jej spolufinancovala. Většinu nákladů pokryla dotace z evropských fondů.
24. 11. 2021|

Mohutný výbuch v Mostkovicích způsobily látky na výrobu pyrotechniky, zjistila policie

V rodinném domě v Mostkovicích na Prostějovsku vybuchly loni v září látky pro výrobu pyrotechniky, potvrdila to v pondělí prostějovská policie. Majitel domu, profesionální hasič, s nimi zřejmě manipuloval a při explozi zemřel. Výbuch plynu už dříve policie vyloučila.
6. 5. 2019|

Výbuch v Mostkovicích ničil domy po desítkách. Ve sbírce se nyní vybralo přes milion

Ve veřejné sbírce pro obyvatele Mostkovic na Prostějovsku se zatím podařilo vybrat bezmála 1,4 milionu korun. Tři čtvrtě milionem přispěl Olomoucký kraj. Obec s patnácti sty obyvateli zasáhla v září mohutná exploze rodinného domu, která nejenže zdemolovala epicentrum výbuchu, ale poškodila i dalších šedesát budov ve své blízkosti.
18. 12. 2018|

Policisté vyloučili plyn jako důvod velké exploze v Mostkovicích. Čeká se na vyjádření pyrotechniků

Policisté v pondělí vyloučili, že by mohutný výbuch v rodinném domě v Mostkovicích na Prostějovsku letos v září způsobil plyn. Právě výbuch plynu se přitom zpočátku považoval za příčinu detonace, která zdemolovala rodinný dům a poškodila zhruba šest desítek budov v okolí.
26. 11. 2018|

Po výbuchu v Mostkovicích zůstaly poničené domy. Škoda činí asi 30 milionů korun

Škody po zářijovém výbuchu plynu v Mostkovicích na Prostějovsku přesáhnou 30 milionů korun. Mohutný výbuch v rodinném domě poškodil i desítky staveb v okolí.
9. 11. 2018|

Výbuch na Prostějovsku poničil 50 domů, někteří majitelé odškodnění od pojišťovny nedostanou

Mohutný výbuch v rodinném domě v Mostkovicích na Prostějovsku, při kterém 22. září zemřel majitel nemovitosti, poškodil v obci dalších zhruba pět desítek budov. Škody jdou podle předběžného sčítání do desítek milionů korun. Ne všichni majitelé poničených domů ale můžou počítat s finanční náhradou od pojišťovny.
25. 10. 2018|

Výbuch domu v Mostkovicích policie vyšetřuje jako obecné ohrožení. Demolice zničené budovy skončila

Výbuch v rodinném domě v Mostkovicích na Prostějovsku, při kterém zemřel zřejmě majitel domu, vyšetřuje policie pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. Co stojí za příčinou exploze, zatím není jasné. Objasnit by to měly expertizy, jejichž výsledky však mohou trvat několik týdnů až měsíců.
24. 9. 2018Aktualizováno24. 9. 2018, 14:52|