TÉMA

Christian Kern

Vídeň je centrem agentů. Město se vrací ke své pověsti ze studené války

Zatímco západní země se po plnohodnotné invazi na Ukrajinu zbavují ruských diplomatů, v Rakousku jich nadále působí neobvyklé množství. Přijíždějí i do sídel mezinárodních organizací. Řada z nich působí v tajných službách, což na místě monitorují lidé ze Západu. Rakouské zákony jsou totiž k působení tajných služeb vágní a jejich znění se zatím nepodařilo změnit. Vídeň se tak vrací ke své špionské pověsti z dob studené války.
20. 7. 2023|

Bývalý rakouský kancléř se dal do ruských služeb. Napodobil svého předchůdce i německého exkancléře Schrödera

Bývalý rakouský spolkový kancléř Christian Kern se stal členem rady ředitelů ruských státních železnic. Tento někdejší vysoký sociálně-demokratický politik (SPÖ) tak napodobil „přestup“ bývalého lidoveckého rakouského kancléře Wolfganga Schüssela či bývalého německého kancléře Gerharda Schrödera. Oba se angažují v Kremlem kontrolovaných koncernech.
17. 7. 2019|

Bývalý rakouský kancléř Kern chce v europarlamentu bojovat proti „nacionalistické bažině“

Předseda Sociálnědemokratické strany Rakouska (SPÖ) a bývalý kancléř Christian Kern bude lídrem kandidátky své strany pro volby do Evropského parlamentu. Po volbách, které se uskuteční v květnu příštího roku, se hodlá funkce předsedy SPÖ vzdát. Podle Kerna je nyní důležité zachovat evropské dědictví a nedovolit, aby Evropská unie zanikla „v nacionalistické bažině“.
18. 9. 2018Aktualizováno18. 9. 2018, 23:38|