TÉMA

Michal Hrůza

Cenu Michala Velíška dostal David Studnica, který zachránil dva lidi z hořící budovy

Letošní Cenu Michala Velíška ve čtvrtek převzal sedmatřicetiletý brněnský automechanik David Studnica, který s nasazením vlastního života zachránil dva lidi z hořící budovy. O vítězi rozhodlo hlasování veřejnosti. Ocenění získali i dva zbývající finalisté ankety – další Brňan Daniel Ziman, jenž zadržel sexuálního násilníka, a zpěvák Michal Hrůza. Ten přemohl mladíka, který v Praze bezdůvodně napadl několik žen a dětí.
2. 11. 2023Aktualizováno2. 11. 2023, 16:59|

Michal Hrůza odvyprávěl svůj život komikovi Petru Vydrovi. Nebudu ti lhát, slibuje i čtenářům

Muzikant, skladatel a textař Michal Hrůza píše písňové texty, poprvé se pustil i do knihy. Na základě Hrůzova vyprávění ji napsal jeho kamarád, stand-up komik Per Vydra. Knižní autorizovaný rozhovor dostal název Nebudu ti lhát – podle verše z písně, kterou Hrůza složil pro seriál Vyprávěj.
25. 1. 2023|

Ticho a hudba. Palachův čin rezonuje v písních Kryla, Neckáře i Kolektivní halucinace

Čin Jana Palacha inspiroval a stále inspiruje i hudebníky. Jak písničkáře, kteří beznaděj tehdejší doby prožívali a jejichž písně o Palachovi mnohdy končily v trezoru, tak současné muzikanty, pro něž je Palachův odkaz neustále silným mementem.
21. 1. 2019|

Jsem ten, kdo tě miloval, zpívá Michal Hrůza Anně K. Dohromady je svedl film

Michal Hrůza složil a otextoval titulní píseň ke komediální detektivce Ten, kdo tě miloval. Se zpěvačkou Annou K. také natočil klip. Společným duetem zvou na rodinný snímek, který režisér Jan Pachl připravil podle knižní předlohy Marie Poledňákové. Diváky dojme i pobaví v kinech od 8. listopadu.
15. 9. 2018|