TÉMA

Václav Klaus ml.

Václav Klaus mladší oznámil konec v politice

Poslanec Václav Klaus mladší nepovede Trikolóru, kterou založil, do sněmovních voleb a ukončí veřejné aktivity. V úterý to oznámil na sociálních sítích, tentýž den na mimořádném předsednictvu strany rezignoval a ve vedení ho nahradila stranická dvojka Zuzana Majerová Zahradníková. Důvody odchodu z veřejného dění označil za z drtivé většiny osobní, prý mu chybí energie a chuť.
23. 3. 2021Aktualizováno23. 3. 2021, 20:18|

Sněmovna odložila zvýšení daní i změnu rodičovské

Sněmovna by měla pokračovat ve schvalování vládního návrhu kritizovaného opozicí na zvýšení některých daní, zejména z tabákových výrobků, lihu a hazardu, ve středu. Na páteční  mimořádné schůzi svolané z podnětu koaličních poslanců ANO a ČSSD a také KSČM se na hlasování nedostalo, diskuse byla přerušena. Sněmovna nerozhodla ani o zvýšení rodičovského příspěvku, jednání by mělo pokračovat opět na další mimořádné schůzi příští pátek.
25. 10. 2019Aktualizováno25. 10. 2019, 14:45|

Trikolóru povede Václav Klaus mladší. Vyzyvatele neměl

Delegáti brněnského volebního sněmu zvolili předsedou politického hnutí Trikolóra jediného kandidáta a zakladatele Václava Klause mladšího. Místopředsedy jsou Zuzana Majerová, která odešla z ODS za vyloučeným Klausem, jihlavský podnikatel Jan Tesař a starosta středočeského Jenštejna Norbert Hlaváček.
28. 9. 2019Aktualizováno28. 9. 2019, 17:07|

Klaus mladší chtěl trestat provozovatele sociálních sítí za mazání příspěvků. Vláda ho nevyslyšela

Vláda odmítla poslanecký návrh Václava Klause mladšího (ODS) na trestání omezování svobody projevu na sociálních sítích. Po jednání vlády to oznámil náměstek ministra spravedlnosti Michal Franěk.
27. 2. 2019|

ODS řešila výroky Klause mladšího na klubu. Vše jsme si vyříkali, uvedl Fiala

Některá vyjádření Václava Klause mladšího (ODS) se dostala až na jednání stranického klubu. Poslanci si podle předsedy občanských demokratů Petra Fialy vše vyříkali. Podrobněji ale situaci komentovat nechtěl, je to podle něj vnitřní záležitost ODS. Klaus se k jednání nevyjádřil.
22. 8. 2018Aktualizováno22. 8. 2018, 23:58|