TÉMA

Hronov

Vzedmuté hladiny řek se vrátily k normálu, povodňový stupeň zůstává na dvou místech

Řeka Metuje je v Novém Městě nad Metují na prvním stupni povodňové aktivity, pokles její hladiny se zastavil. Nově se opět poněkud zvedla i hladina Lužické Nisy v Liberci a také ona se vrátila na první stupeň. Jinde ale již povodňová situace není. Ještě ráno bylo Labe ve Stanovicích na Trutnovsku na třetím, tedy nejvyšším stupni.
18. 2. 2022Aktualizováno18. 2. 2022, 17:28|

Kromě divadla letos Jiráskův Hronov nabídne i Problémový klub

V Hronově na Náchodsku začne v pátek v podvečer 91. ročník festivalu amatérského divadla Jiráskův Hronov. Bude se konat do soboty 7. srpna a nabídne desítky představení, včetně doprovodného programu, vyplynulo z informací zveřejněných na webu festivalu. Organizátoři označují akci za nejstarší kontinuálně trvající divadelní festival na světě. Slavnostní zahájení je naplánované na sobotní odpoledne.
30. 7. 2021|

Policie vypátrala muže podezřelého z dubnové střelby na autobus s cestujícími v Hronově

Policie vypátrala muže podezřelého z dubnové střelby na linkový autobus v Hronově na Náchodsku. Dvaadvacetiletý muž podle kriminalistů 14. dubna v noci vystřelil ze vzduchové pistole na autobus, v němž jelo osmnáct lidí. Nikdo z nich nebyl zraněn. Střelec se k činu doznal.
12. 7. 2021|

Bez pauzy. V Hronově i podevadesáté hrají amatérští divadelníci

Jiráskův Hronov se prezentuje jako nejstarší kontinuálně trvající divadelní festival na světě. Přehlídku amatérského divadla nepřerušila ani válka. Pořadatelé z toho důvodu podle svých slov udělali všechno pro to, aby se v co nejširší možné podobě mohl uskutečnit i jubilejní, devadesátý ročník. Povedlo se – začíná 31. července a vystoupí na něm 47 souborů, včetně profesionálních, a přes 20 kapel.
31. 7. 2020|

Hronov je opět nejen Jiráskův, ale i ochotníkův

Rodiště spisovatele Aloise Jiráska čítá něco málo přes šest tisíc obyvatel, na týden od 2. do 10. srpna se do tohoto města v severovýchodních Čechách sjede nejméně jednou tolik lidí. Koná se zde totiž už 89. ročník festivalu amatérského divadla Jiráskův Hronov. Kromě ochotníků přivítá i profesionální divadelníky a v doprovodném programu nabízí hudební či vzdělávací akce.
2. 8. 2019|

Všechny cesty ochotníků vedou do Hronova

Sen noci svatojánské v nastudování místního souboru zahájí 3. srpna už osmaosmdesátý ročník Jiráskova Hronova. Festival amatérského divadla divákům představí vedle tuzemských divadelníků také tvorbu ochotníků ze Slovenska, Itálie a Islandu.
3. 8. 2018|