TÉMA

Robert Pattinson

Kult studia A24. Tajnůstkářský přístav osobitých filmařů tvoří s fanoušky zvláštní spiklenost

Je to studio, které nedělá pokračování ani netěží ze zavedené značky. Z jeho stáje do kin míří průrazné autorské snímky s výraznou vizualitou, v nichž se často lineární vyprávění rozpadá do ambicióznějších tvarů. Americké nezávislé studio A24, jemuž se daří propojit specifickou kvalitu, zvláštní spiklenost s fanoušky a neotřelý marketing, posílá i do českých kin nový film On se bojí. „Můžeme už mluvit o určitém kultu,“ popisuje pro ČT24 přitažlivost této značky šéf pražského kina Aero Jiří Flígl.
23. 4. 2023|

Nový Batman vyrazil z temnoty do kin. „Psychologický horor i milostný příběh“, představuje film režisér

Batman se vrací na plátna kin. Film Matta Reevese s lakonickým názvem Batman sleduje začátky netopýřího hrdiny. V novém, ale opět temném pojetí známého superhrdinu poprvé ztvárnil Robert Pattinson. Příběh mladého Bruce Waynea rozvíjí rovněž nový komiks, v němž se Batman musí postavit svému dvojníkovi.
3. 3. 2022|

Amerika míří na stream, Češi bojují o kina. Jak koronavirus změnil filmový průmysl?

Zavřená kina, zrušené festivaly, posunuté premiéry nebo přerušená natáčení. A jedno přelomové oznámení velkého filmového studia. Koronavirus zasáhl filmový průmysl plnou silou, což mění způsob natáčení filmů i jejich sledování. Přinášíme rekapitulaci filmového roku, který zažil několik turbulencí a akceleroval přeměnu audiovizuálního byznysu.
14. 12. 2020|

Nolanovo sci-fi Tenet pomůže zachránit svět a možná i kina

První novinkou velkého hollywoodského studia, která vstupuje od začátku koronavirové pandemie do široké distribuce, je sci-fi film Tenet. Snímek v režii a podle scénáře Christophera Nolana má 27. srpna premiéru i v českých kinech. Diváci ve Spojených státech ho uvidí až o týden později. Titul oceňovaného filmaře by mohl přivést lidi opět do biografů.
27. 8. 2020|

Filmová upoutávka týdne: Johnny Depp jako brutální plukovník čeká na barbary

Bezmála rok po premiéře na filmovém festivalu v Benátkách dostane publikum možnost zhlédnout hvězdně obsazené drama režiséra Cira Guerry. V adaptaci světoznámého románu Waiting for the Barbarians (Čekání na barbary) Johna Maxwella Coetzeeho hrají Johnny Depp, Mark Rylance a Robert Pattinson.
27. 6. 2020|

Filmová upoutávka týdne: „Nesnažte se ho pochopit.“ V novém snímku si Nolan opět pohrává s časem

Christopher Nolan je jeden z mála hollywoodských filmařů, který točí velkorozpočtové originální projekty. A tak se už vydal krást do snů nebo na záchranu vojáků u Dunkerku. Jeho filmy velmi často oplývají neobvyklou strukturou a nadcházející Tenet nebude v hrátkách s časem výjimkou.
22. 12. 2019|

Filmová upoutávka týdne: V majáku číhá šílenství. Podlehnou mu Dafoe i Pattinson

Černobílou pro svůj film volí v dnešní době řada tvůrců. Platí to i pro nový projekt režiséra Čarodějnice Roberta Eggerse, který natočil dílo odehrávající se primárně v majáku, jeho obyvateli jsou Willem Dafoe a Robert Pattinson.
14. 9. 2019|

Exupír Robert Pattinson: Chtěl bych hrát postavy, které nemají zuby

Na festivalu v Karlových Varech začíná poslední den, který si nenechá ujít poslední letošní „velký“ host. Do západočeských lázní dopoledne přijel britský herec Robert Pattinson, známý především z upírské ságy Twilight a filmové série o Harrym Potterovi. Především na Stmívání by ale prý rád zapomněl.
7. 7. 2018Aktualizováno7. 7. 2018, 19:30|

Robert Pattinson festivalu ve Varech pije krev. Zakončí letošní ročník

Nejlepší na konec? Filmový festival v Karlových Varech pozval na slavnostní zakončení letošního ročníku, který začíná za dva dny, Roberta Pattinsona. Britský herec je znám především z filmového Harryho Pottera a upíří Twilight ságy.
27. 6. 2018|