TÉMA

Radim Vizváry

Musíme mít rádi sebe, abychom mohli přijmout lásku druhého, říká mim na Měsíci
O svobodě, samotě a snění. Mim – a také umělecký šéf Laterny magiky – se po čtyřech letech vrátil k sólové tvorbě. Autorská inscenace Mime on the Moon je minimalistické představení o vnímání sebe sama a naději v lepší svět. Během sedmdesáti minut Vizváry nahlédne na svět očima mima.
6. 10. 2023|
Tři desítky umělců zahrají pro českou kulturu. Koncert v Národním divadle odvysílá živě ČT
Národní divadlo se 27. února promění v koncertní halu s několika scénami, na nichž vystoupí tři desítky sólových zpěváků a hudebníků i kapel, aby upozornili na stav, v němž se kultura nachází. A také na to, že nemožnost pořádat kulturní akce nezasáhla jen umělce samotné, ale i mnoho dalších souvisejících profesí. Přímý přenos koncertu přinese od 20:10 ČT art, zahájení živě odvysílá také ČT1.
5. 2. 2021|
Hronov je opět nejen Jiráskův, ale i ochotníkův
Rodiště spisovatele Aloise Jiráska čítá něco málo přes šest tisíc obyvatel, na týden od 2. do 10. srpna se do tohoto města v severovýchodních Čechách sjede nejméně jednou tolik lidí. Koná se zde totiž už 89. ročník festivalu amatérského divadla Jiráskův Hronov. Kromě ochotníků přivítá i profesionální divadelníky a v doprovodném programu nabízí hudební či vzdělávací akce.
2. 8. 2019|
Nerad mluvil, tak to zkusil beze slov. Radim Vizváry je v pantomimě VIP
Choreograf, režisér a mim oceněný Thálií Radim Vizváry pracuje s pantomimou a hledá její nové formy. Svůj poslední divadelní projekt nazval VIP a s podtitulem „iluzionistická pantomima“ jej v premiéře představil publiku pražského Švandova divadla.
14. 5. 2018|