TÉMA

Depresivní děti touží po penězích

Zuzana Bydžovská hraje prezidenta v očistci. Inspirací byla současná hlava státu, netají dramatik

Očistec si zaslouží každý, tvrdí název inscenace „uměleckého gangu“ Depresivní děti touží po penězích. Stejného názoru ovšem není hlavní hrdina – prezident. Ten některým přeje spíš peklo. Přestože politická satira žádnou hlavu státu nejmenuje, tvůrci se netají inspirací tou současnou. Zároveň hru chápou ale i jako výpověď o společnosti. Do prezidenta se na jevišti převtělila Zuzana Bydžovská.
16. 6. 2022|

Když divadelníci točí film. Tři tygři vyhráli jackpot a Švejk komentuje pandemii

Dva divadelní soubory se pustily do filmového natáčení. Ani v jednom případě nejde o záznam už existující inscenace. Sdružení Depresivní děti touží po penězích aktualizovalo román Švejk. Improvizační skupina Tři tygři spojená s ostravským Divadlem Mír se pustila do celovečerního snímku s názvem Jackpot.
18. 8. 2021|

Když do bordelu, tak jedině z lásky

Depresivní děti touží po penězích, tvrdí název pražského „uměleckého gangu“, ale to není důvod, proč si otevřel hodinový hotel. Jako svou novou inscenaci totiž vytvořil nevěstinec, kde ovšem místo sexu nabízí čistou lásku. Její podobu si může zvolit každý návštěvník podle svého přání a poté si ji „vybrat“ u některého z performerů. Bordel L'Amour má do konce týdne otevřeno v pražské Venuši ve Švehlovce.
4. 5. 2018|