TÉMA

Moravské Budějovice

Beseda v Moravských Budějovicích potřebuje pro kolaudaci odhlučnit. Ale to by „nebylo hezké“

Městské kulturní středisko Beseda v Moravských Budějovicích není ani tři roky po velké rekonstrukci stále zkolaudované. Kolaudaci brání nedostatečné odhlučnění. Jenže úpravy podle požadavků hygieniků by zasáhly do historického rázu budovy, obává se vedení města.
6. 1. 2022|

Nebezpečný přejezd u Kamenného Újezdu dostal moderní zabezpečení. Dočkají se i další

Správa železnic zmodernizovala další nebezpečné přejezdy. Závor a moderního zabezpečení se dočkal například přejezd na jihu Čech u Kamenného Újezdu. Na Vysočině v úseku mezi Moravskými Budějovicemi a Okříškami se chystají úpravy dalších čtyř přejezdů. Za devět měsíců letošního roku došlo na těchto místech v České republice  k více než sto dvaceti nehodám. Zemřelo při nich třiadvacet lidí.
7. 10. 2021|

V pásu od Jindřichova Hradce po Prostějov hrozila ledovka

V částech Jihočeského, Jihomoravského, Olomouckého kraje a na jihovýchodě Vysočiny hrozila dopoledne ledovka. Meteorologové varovali před nebezpečím především řidiče a starší chodce. Zejména na jihovýchodní straně Českomoravské vrchoviny a na jižní straně Drahanské vrchoviny se vyskytovalo mrznoucí mrholení, při kterém se tvořila nebezpečná vrstva ledu.
12. 12. 2020Aktualizováno12. 12. 2020, 15:03|

Trať mezi Jemnicí a Moravskými Budějovicemi už není na prodej. Začnou na ní opět jezdit vlaky

Regionální trať mezi Moravskými Budějovicemi a Jemnicí už není na prodej. Od konce března na ní Kraj Vysočina začne znovu objednávat pravidelnou vlakovou dopravu. Po více než sedmi letech tak místní vyhráli boj za zachování železničního spojení.
11. 3. 2018|