TÉMA

Petr Kužel

Zemřel bývalý šéf Hospodářské komory Petr Kužel. Podlehl nemoci covid-19

Ve věku 58 let zemřel v sobotu bývalý prezident Hospodářské komory České republiky (HK) Petr Kužel. Podle serveru Forbes.cz, který informaci přinesl, podlehl nemoci covid-19. V čele organizace zastupující podnikatele stál Kužel v letech 2008 až 2014. V minulosti byl i členem městského zastupitelstva na pražském magistrátu. Informaci o Kuželově úmrtí potvrdila také komora.
30. 1. 2021Aktualizováno30. 1. 2021, 21:30|

Stát nechce platit tři miliony bývalému děkanovi plzeňských práv za rozhodování v kauze Diag Human

Stát nesouhlasí s tím, že by měl rozhodci Milanu Kindlovi z kauzy Diag Human zaplatit odměnu přes tři miliony korun. Ministerstvo zdravotnictví, které stát zastupuje, proto podalo dovolání k Nejvyššímu soudu. ČT informaci sdělila mluvčí resortu Renata Povolná. Případ souvisí s letitým sporem České republiky a firmou Diag Human obchodující s krevní plazmou. Kindl, který byl tehdy jedním z arbitrů, podle ministerstva neměl platnou smlouvu a na peníze nemá nárok.
29. 5. 2020|

Stát musí zaplatit tři miliony korun rozhodci z kauzy Diag Human

Ministerstvo zdravotnictví musí rozhodci z kauzy Diag Human Milanu Kindlovi zaplatit odměnu přes tři miliony korun s úroky za práci na vleklém sporu státu s firmou na výrobu a zpracování krevní plazmy. Pravomocně o tom ve středu rozhodl pražský městský soud. Bývalý děkan plzeňské právnické fakulty je tak druhým arbitrem, který se odměny domohl. Stejnou částku již soudy dříve přiznaly někdejšímu předsedovi Hospodářské komory Petru Kuželovi. Ministerstvo zdravotnictví podá proti rozhodnutí dovolání k Nejvyššímu soudu.
29. 1. 2020Aktualizováno29. 1. 2020, 14:34|

Bývalý šéf Hospodářské komory dostal za podvod s fiktivními semináři podmínku

Bývalý šéf Hospodářské komory Petr Kužel dostal u soudu podmínku kvůli podvodu s příspěvky na semináře. Kužel má také zaplatit pokutu skoro půl milionu korun. Verdikt pražského městského soudu je pravomocný. Jde ale už o pátý rozsudek, ve vleklém případu byl Kužel třikrát zproštěn obžaloby a dvakrát dostal podmínku. Teď už je možné proti verdiktu podat jen dovolání k Nejvyššímu soudu.
7. 3. 2018|