TÉMA

VŠB–TUO

V Ostravě vznikla nová univerzitní budova. Staré objekty v centru Vysoká škola báňská prodá

Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava převzala do užívání novou budovu Ekonomické fakulty. Ta se tak přestěhuje z centra města do univerzitního kampusu v Porubě. První studenti tam však zamíří až se začátkem nového akademického roku, tedy v září. Nová budova v kampusu nabídne komfortní prostředí a také možnost propojit studijní programy napříč fakultami.
9. 2. 2024|

Nový ostravský superpočítač Barbora je osmkrát výkonnější než jeho předchůdce Anselm

V národním superpočítačovém centru IT4Innovations při Vysoké škole báňské-Technické univerzitě Ostrava (VŠB-TUO) byl uveden do provozu nový superpočítač Barbora. Stál více než sedmdesát milionů korun a je přibližně osmkrát výkonnější než jeho předchůdce Anselm. Příští rok má být v centru instalován dokonce ještě výkonnější počítačový systém: ten bude patřit mezi padesátku nejvýkonnějších superpočítačů světa.
2. 10. 2019|

Ostravští studenti létají virtuálně. Odstartují tak kariéru pilota nebo dispečera

Studenti Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava mají možnost využívat hned pěti leteckých simulátorů. Škola je získala v rámci studentské grantové soutěže a slouží k ranému výcviku například budoucích pilotů nebo řídících letového provozu.
21. 2. 2018|