TÉMA

AXA

AXA odprodá své aktivity ve střední Evropě včetně Česka. Převezme je UNIQA

Francouzská finanční skupina AXA odprodá své aktivity v České republice, Polsku a na Slovensku za miliardu eur (25 miliard korun) rakouské společnosti UNIQA Insurance Group AG. Vyplývá to z tiskové zprávy, kterou AXA zaslala ČTK.
7. 2. 2020Aktualizováno7. 2. 2020, 22:40|

Transformované penzijní fondy opět zaostaly za inflací. Střadatelům loni vydělaly průměrně 0,7 procenta

Transformované penzijní fondy loni vydělaly klientům spořícím si na důchod v průměru 0,7 procenta, žádný z nich nepřekonal inflaci, která činila 2,1 procenta. O rok dříve tyto fondy při inflaci 2,5 procenta připsaly klientům v průměru výnos 0,6 procenta. Vyplývá to z ankety ČTK mezi penzijními společnostmi. V transformovaných fondech bylo na konci roku 3,47 milionu účastníků.
28. 5. 2019|

Pojišťovny evidují po vichru Eberhard škody za stovky milionů, další nahlásili chalupáři po víkendu

Pojišťovny mají po víkendu nahlášeny další škody z řádění vichřice Eberhard z minulého týdne, jejichž objem nyní dosahuje stovek milionů korun. Vyplývá to z ankety mezi největšími pojišťovnami. Zhruba polovinu škod již vyřídily. Události klienti hlásili prakticky z celé republiky, typicky šlo o poškozené střechy, přístřešky, rozbitá okna a zatečení do budov.
18. 3. 2019|

„Závadných“ životních pojištění může být až milion, tvrdí poškození. Podle nich jde o obří systémový problém

Při uzavírání smluv životního pojištění se spořicí složkou vznikl podle zástupců poškozených klientů systémový problém obřího rozsahu. Může jít až o milion neplatných smluv a o škody v řádech desítek miliard korun, včetně dopadu do státního rozpočtu. Údajně to vyplývá z pravomocných rozhodnutí finančního arbitra, která se týkají České pojišťovny a pojišťovny AXA. Podle pojišťoven bude důležité rozhodnutí soudu.
6. 3. 2018Aktualizováno6. 3. 2018, 16:29|

Arbitr rozhodl o neplatnosti smlouvy o investičním životním pojištění. Podobných mohou být statisíce

Finanční arbitr v minulých dnech po téměř čtyřech letech řízení s konečnou platností rozhodl o neplatnosti smlouvy investičního životního pojištění České pojišťovny (ČP) a udělil firmě pokutu. Názory na to, zda se nález týká i dalších smluv, se různí a případ tak zřejmě skončí u soudu. Do obdobného sporu se v lednu dostala i pojišťovna AXA. Finanční arbitr zrušil celé pasáže pojistných podmínek, protože podle něj nebyly sjednány v souladu se zákonem. V případu jde o to, že smlouva nedostatečně řešila ujednání o klíčových nákladech, rizikovém pojistném a odkupném. Na základě toho pak označil arbitr za neplatnou celou smlouvu.
15. 2. 2018Aktualizováno15. 2. 2018, 16:35|