TÉMA

Save the Children

Izrael postupuje v Gaze. Netanjahu odmítl výzvy k příměří

Izraelská armáda uvedla, že v rámci protiofenzivy v Pásmu Gazy její síly v noci na pondělí zabily „desítky teroristů“ a postupují podle plánu. Server The Times of Israel informoval i o úderu armády na cíle na Západním břehu Jordánu a také v Sýrii. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí večer vyloučil klid zbraní s teroristickým hnutím Hamás. Výzvy k příměří v Pásmu Gazy jsou podle něj výzvou, aby se židovský stát vzdal teroristické skupině. Do Gazy v neděli mířily kamiony s humanitární pomocí, v příštích dnech jich má být více.
30. 10. 2023Aktualizováno30. 10. 2023, 20:06|

Po znásilnění svatba. Řada Američanů netuší, že státy USA dovolí tisíce sňatků dětí

Každá pátá dívka na světě se vdá ještě před svými osmnáctými narozeninami. To je třiadvacet dětských svateb za minutu a skoro jedna za tři vteřiny, upozorňuje organizace Girls Not Brides. Díky osvětě a tlaku na vlády se čísla dařila postupně snižovat, čáru přes rozpočet však udělaly aktivistům důsledky pandemických opatření. Fenomén dětských manželství se přitom netýká jen rozvojových zemí –⁠ ani řada Američanů netuší, že ve Spojených státech, které šíří lidská práva po světě, vstoupily do manželství během dvou dekád statisíce nezletilých. Osm států USA dokonce nezavedlo žádný minimální věk, při splnění určitých podmínek se tak může ocitnout v nuceném svazku i desetileté dítě.
1. 12. 2022|

Myanmarská junta zavraždila na východě země nejméně 38 lidí

Myanmarská vojenská junta zavraždila na východě země nejméně 38 lidí z menšinového etnika Karenů. Byly mezi nimi i ženy a děti. Uvedla to agentura DPA s odvoláním na organizace na ochranu lidských práv, podle nichž se na místě našlo několik desítek ohořelých mrtvol.
25. 12. 2021|

Organizace Save the Children pozastavila v Afghánistánu po středečních útocích činnost

K útoku na sídlo humanitární organizace Save the Children ve východoafghánském městě Džalálábád se přihlásili teroristé z Islámského státu. Humanitární organizace vzápětí pozastavila veškeré své programy v celém Afghánistánu. Incident si vyžádal nejméně dvě oběti, dalších 14 lidí bylo zraněno. K výbuchu došlo kolem deváté hodiny ráno místního času. Na místě zasahovaly afghánské bezpečnostní složky.
24. 1. 2018Aktualizováno24. 1. 2018, 14:36|