TÉMA

J&T

Tkáč vloží společné investice s Křetínským do nového J&T Capital Partners

Spoluzakladatel skupiny J&T Patrik Tkáč vloží společné investice s podnikatelem Danielem Křetínským do nového holdingu J&T Capital Partners. Cílem nové, v Česku založené holdingové společnosti je správa a rozvoj všech stávajících a budoucích podílů ve společných obchodních projektech tandemu Tkáč a Křetínský.
13. 7. 2021|

Kauza zakládacích listin Univerzity Karlovy u soudu. Podle žalobce starožitník věděl, že jsou kradené

Obvodní soud pro Prahu 1 ve čtvrtek projednával případ prodeje listin ze 14. století Univerzitě Karlově. Podle obžaloby byly zakládací dokumenty papeže Klimenta VI. ukradeny v 19. století ze zemského archivu. Před třemi lety získal listiny pražský starožitník, který je obratem prodal univerzitě za 20 milionů. Podle policie tím porušil zákon a vysokou školu okradl. Starožitník to odmítá.
24. 6. 2021|

Tvrdík je zpět v představenstvu CEFC. Po splacení dluhu skončil krizový management J&T

Čínská společnost CEFC Europe jmenovala statutární orgány. Místopředsedou představenstva se opět stal Jaroslav Tvrdík. Členkou je také Marcela Hrdá. Krizový management, který do podniku kvůli dluhu nasadila skupina J&T, skončil. V minulém týdnu totiž čínská státní společnost CITIC dluh uhradila.
28. 5. 2018Aktualizováno28. 5. 2018, 22:06|

Skupina J&T dostala od čínského gigantu CITIC 11,5 miliardy korun, které jí dlužila CEFC

Čínská státní společnost CITIC Group poslala české skupině J&T 11,5 miliardy korun, uhradila tak dluhy za jinou čínskou společnost CEFC. J&T po 14:00 oficiálně potvrdila, že tuto částku již obdržela. Potvrdila také, že postupně začne uvolňovat zastavený majetek CEFC a odvolávat své zástupce ve společnosti. Navazuje tak na dohodu uzavřenou v pátek ráno. Číňané prostřednictvím společnosti Rainbow Wisdom, kterou ovládá CITIC, odkoupí od J&T veškeré pohledávky za společnostmi ze skupiny CEFC a Rainbow Wisdom se zároveň stane akcionářem J&T Finance Group.
25. 5. 2018Aktualizováno25. 5. 2018, 15:35|

J&T postupně obsazuje podniky CEFC v Česku. Tvrdíka vyšle Hrad s delegací do Číny

Poté, co skupina J&T nasadila do CEFC Europe svůj krizový management kvůli nesplacenému dluhu, převzala také vedení v některých dceřiných firmách. Jde například o projekt Florentinum, hotel Mandarin Oriental, budovu bývalé Živnobanky nebo fond Tradiční čínské medicíny. Informují o tom Hospodářské noviny. Zástupce J&T je nově také v představenstvu strojírenské firmy Žďas. Do problémů se nově dostala další dceřiná firma CEFC - CEFC Shanghai International, která v termínu nesplatila dluhopisy.
21. 5. 2018Aktualizováno21. 5. 2018, 15:23|

Číňané podle J&T v termínu nezaplatili. Odvolaný místopředseda CEFC Tvrdík sliboval peníze do pátku

J&T neví o tom, že by jí čínský státní konglomerát CITIC Group uhradil dluh 450 milionů eur (11,5 miliardy korun) za CEFC Europe. ČTK to odpoledne řekl zdroj z J&T. CEFC na dotaz ohledně zaplacení nereagovala. Už ve čtvrtek český věřitel převzal výkon akcionářských práv v CEFC Europe a odvolal představenstvo. Čínská strana to kritizovala jako „nepřátelské převzetí“. Podle odvolaného místopředsedy představenstva evropské CEFC Jaroslava Tvrdíka přitom byla u české banky připsána částka převyšující veškeré závazky a čínský státní podnik měl být připraven dluh splatit do pátečních 14:00.
18. 5. 2018Aktualizováno18. 5. 2018, 15:56|

Skupina J&T odvolala představenstvo CEFC Europe, protože Číňané nezaplatili dluhy. Padl i Tvrdík

Čínská společnost CEFC China Energy v termínu neuhradila dluhy vůči J&T Private Investments (JTPI). Česká společnost proto přebrala výkon akcionářských práv v CEFC Group (Europe) Company, odvolala její představenstvo a dosadila krizový management. Informoval o tom mluvčí J&T Private Investments Petr Málek. CEFC China Energy podle něj dluží české skupině 450 milionů eur (11,5 miliardy korun). Čínská firma ale kroky skupiny J&T odmítá, podle Tvrdíka uhradí veškeré závazky.
17. 5. 2018Aktualizováno17. 5. 2018, 20:59|

CITIC zaplatí do několika dnů dluhy CEFC v Česku, řekl Tvrdík. J&T informaci zpochybňuje

Čínský státní konglomerát CITIC Group zaplatí v řádu dní české bance J&T Bank 450 milionů eur (11,5 miliardy korun), které jí dluží CEFC China Energy. V rozhovoru pro server Seznam Zprávy to řekl místopředseda představenstva evropské CEFC Group Company Jaroslav Tvrdík. Jeho informace ovšem zpochybnila sama J&T Private Investments.
9. 5. 2018|

J&T Banka loni zdvojnásobila čistý zisk na 2,2 miliardy

J&T Bance, která poskytuje služby privátního bankovnictví, stoupl loni meziročně čistý zisk více než dvojnásobně na 2,2 miliardy korun. J&T Banka spadá do finanční skupiny J&T. Poloviční podíl v ní měla získat čínská CEFC, nedávno od toho ale upustila.
12. 4. 2018|
Události komentáře

Jak se dal Hrad dohromady s CEFC, je tajemství čínského kapitalismu, říká Macháček

Šéfa čínské firmy CEFC a poradce prezidenta Miloše Zemana Jie Ťien Minga opravdu vyšetřují tamní orgány. Hradní delegaci to v Šanghaji potvrdily místní zdroje, komentátor Lidových novin a předseda Institutu správní rady pro politiku a společnost při hnutí ANO Jan Macháček ale upozornil, že příčina stíhání není známá. Dodal, že v komunistických režimech je běžné, že někdo někam zmizí. Výpravu hradního tria do Číny považuje za „velmi zvláštní“.
20. 3. 2018|

Šéf CEFC je v Číně vyšetřován, dozvěděla se hradní delegace. Zemanovým poradcem zůstává

Představitelé města Šanghaje sdělili kancléři Vratislavu Mynářovi, že šéf CEFC Jie Ťien-ming je v Číně vyšetřován pro podezření z porušení zákona. Podle vedení CEFC odejde z čela firmy. Jie Ťien-ming je poradcem prezidenta Miloše Zemana. A dál jím zůstává. Prezidentův mluvčí uvedl, že Pražský hrad vyčká na prošetření záležitosti.
19. 3. 2018Aktualizováno19. 3. 2018, 17:08|

Investiční skupina J&T: Vstup čínské CEFC je nepřijatelný, pokud nevysvětlí zprávy o stíhání šéfa

Pokud čínská investiční skupina CEFC uspokojivě nevyvrátí zprávy o zásadních ekonomických problémech a jasně nevysvětlí důvody údajného stíhání jejího vrcholového představitele, je dokončení dlouho připravované transakce vstupu do J&T Finance Group nepřijatelné, uvedlo vedení slovenské finanční skupiny, pod kterou patří mimo jiné česká J&T Banka. CEFC pokládá požadavek J&T za oprávněný, uvedla pro ČTK.
12. 3. 2018Aktualizováno12. 3. 2018, 20:03|

Polská PKN Orlen chce vytlačit J&T z Unipetrolu, snaží se zvýšit podíl na 90 procent

Polská společnost PKN Orlen chce odkoupit další akcie Unipetrolu, ve kterém už teď vlastní téměř 63 procent. Svůj podíl plánuje zvýšit alespoň na 90 procent. Cílem může být i převzetí podílu česko-slovenské investiční skupiny J&T, která stojí za druhým největším akcionářem Unipetrolu.
13. 12. 2017Aktualizováno13. 12. 2017, 16:15|