TÉMA

Pavel Sehnal

Zástupci kandidujících uskupení diskutovali v Politickém spektru o covidu-19 i hospodaření státu

Zástupci pěti stran a hnutí, které kandidují ve volbách do Poslanecké sněmovny, debatovali v pořadu Politické spektrum na ČT24. Mluvili o snižování státního dluhu a způsobech, jak vést vyrovnaný rozpočet, nebo o covidu-19. V debatě zazněla i kritika vlády. Hosty byli Miloš Janeček (Senioři 21), Markéta Juřicová (Levice), Jan Michael Kubín (Hnutí Prameny), Pavel Sehnal (Aliance pro budoucnost) a David Tesař (Trikolora Svobodní Soukromníci).
25. 9. 2021|

SeČTeno z Jihomoravského kraje: Covid zastavil veletrhy, někteří vinaři se zachránili v on-line prostoru

Koronavirová krize zasáhla Jihomoravský kraj výrazně, velké ztráty hlásí například Veletrhy Brno, které se dostaly do ztráty až 280 milionů korun. Vedení města i samotného výstaviště ale věří, že vystavovatelé se do moravské metropole vrátí, hledá se však i další využití pro rozsáhlý areál. Velké dopady měla krize také na vinaře, někteří se kvůli restrikcím dostali do velkých finančních problémů. Dopadům pandemie se věnuje pořad České televize SeČTeno.
5. 3. 2021Aktualizováno5. 3. 2021, 18:35|

V Česku přibývá nemocnic, které omezují péči. Důvodem je i nedostatek zdravotníků

Epidemie koronaviru nutí další nemocnice v Česku k omezování péče, která se dá odložit. Neakutní zákroky od pondělí zastavily například nemocnice Pardubického kraje. Vedle přibývajících pacientů s covidem-19 je důvodem i nedostatek zdravotnického personálu. Armáda teď v Praze buduje velkou provizorní nemocnici, o několik lůžek pro nemocné s covidem-19 navýšili kapacitu i ve Vojenské nemocnici v Olomouci.
19. 10. 2020|

Velká pardubická se Slavia pojišťovnou. Dostih má nového hlavního partnera

Novým hlavním partnerem Velké pardubické se stala Slavia pojišťovna. V dohodě platné na nejbližší tři roky se pojišťovna zavázala ke každoroční podpoře slavného dostihu v řádu milionů korun. Ve čtvrtek to oznámili zástupci pardubického Dostihového spolku, pojišťovny a SPGroup, pod kterou pojišťovna spadá. Již letošní ročník, který se uskuteční v říjnu, se bude konat pod názvem 129. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou.
8. 8. 2019|
Volby 2017

Pavel Sehnal: Moderní Česko potřebuje euro. I kvůli platům

V zájmu České republiky je setrvat v hlavním integračním proudu Evropské unie a přijmout jednotnou evropskou měnu. V Událostech, komentářích to prohlásil předseda a pražský volební lídr Občanské demokratické aliance Pavel Sehnal. Obavy občanů ze zdražení, které by podle něj mohlo euro přinést, považuje za neopodstatněné, naopak má zato, že euro může tuzemské zaměstnance přiblížit západním platům.
3. 10. 2017|
Volby 2017

Mach volá po referendu: EU se po brexitu nechytila za nos, naopak chce víc regulovat

Předseda Strany svobodných občanů Petr Mach se před sněmovními volbami vzdal mandátu europoslance. Dospěl k závěru, že Evropská unie je nereformovatelná a chtěl by z ní vystoupit. Podobný názor má i Blok proti islamizaci či Občané 2011. „Evropská unie je hospodářský rozvoj. Desintegrace znamená hospodářský pokles. Bylo by nám hůře,“ oponoval Pavel Sehnal (ODA) v předvolební diskuzi České televize.
30. 9. 2017|