TÉMA

Lukáš Kolařík

Podle sněmovní komise používá BIS odposlechy zákonně. Zneužívá je, kontruje Hrad

Bezpečnostní informační služba po dobu, kdy ji řídí Michal Koudelka, nikdy neodposlouchávala nejvyšší ústavní činitele. Po jednání stálé sněmovní komise pro kontrolu této tajné služby to uvedl předseda komise Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). Prezident Miloš Zeman v neděli službu obvinil, že odposlouchávala jeho spolupracovníky, a tím pádem i jeho samého. Ve čtvrtek hradní kancelář Koudelku obvinil i z toho, že dlouhodobě porušuje zákon a zpravodajské prostředky zneužívá ke shromažďování informací pro svou potřebu.
26. 8. 2021Aktualizováno26. 8. 2021, 20:05|

Koudelka vede BIS dál. Ovšem zatím jen dočasně, z pověření vlády

Nedělním večerem skončil mandát řediteli Bezpečnostní informační služby Michalu Koudelkovi. Od pondělí tak sice tajnou službu vede dál - ovšem ne s dalším pětiletým mandátem, ale v rámci provizoria a pověřením vlády. Opozice postup kabinetu kritizuje.
16. 8. 2021|

Slíbené odměny za pomoc při covidu policisté ani hasiči stále neobdrželi. Kdy je dostanou, není jasné

Policisté a hasiči dosud nedostali mimořádné odměny za nasazení v době pandemie. Ministerstva financí a vnitra se ani po čtvrt roce totiž nedohodla, kdo příspěvek pošle. Dvacet tisíc korun měli podle plánu vicepremiéra a ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) dostat už v květnové výplatě. Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) se dalšímu jednání nebrání, i kvůli výdajům po tornádu na jižní Moravě by se však podle ní měly peníze hledat v resortu vnitra.
6. 7. 2021|