TÉMA

parkovací zóny

České Budějovice zlevní parkování. Jeho cena hnala řidiče za zóny, kde pak bylo aut moc

České Budějovice zlevní návštěvnické parkování v placených zónách. Řidiči v nich totiž nestáli, a problém s parkováním se přesunul do míst bez placeného a nebo levnějšího stání. Nová úprava začne platit v červnu. Ta stávající přitom platí teprve od loňského listopadu.
8. 5. 2018|

V Českých Budějovicích by chtěl parkovat každý. Od listopadu budou moci jen místní

V širším centru Českých Budějovic vzniknou nové parkovací zóny. Na řadě míst budou moci odstavit své auto pouze místní obyvatelé a podnikatelé, ostatním budou určeny smíšené zóny, kde zaplatí za parkování v automatech. Ceny parkovacích karet pro rezidenty rozliší magistrát podle lokality, přijdou na 400 až 500 korun za rok.
26. 9. 2017|

Praha slibuje konec kroužení ulicemi, na Zličíně vznikne parkovací dům

Velkokapacitní parkovací dům pro 1500 až 2000 aut by měl vzniknout poblíž stanice metra na pražském Zličíně. Usnesení o jeho stavbě schválila městská rada, která počítá s tím, že bude parkoviště v provozu od roku 2019. Parkovací dům by zvýšil kapacitu pro auta v západní části Prahy velmi výrazně, v současnosti je na záchytných parkovištích na Zličíně jen necelých 150 míst a v Nových Butovicích a Radotíně jsou jen desítky dalších.
20. 6. 2017|

Hromadná žaloba na modré zóny neuspěla

Pražský městský soud odmítl hromadnou žalobou na pražský magistrát kvůli zónám placeného stání. Žaloba směřovala proti opatření obecné povahy, kterým však podle soudu nařízení o parkovacích zónách není.
20. 3. 2017|

K hromadné žalobě na pražské parkovací zóny se zatím připojilo 40 lidí

K hromadné žalobě kvůli parkovacím zónám v Praze se zatím připojilo 39 lidí, další prý ale ještě přibudou. V pondělí podal žalobu k pražskému městskému soudu právník Ondřej Pecák. Podle něj nemají zóny oporu v zákoně o pozemních komunikacích. V letošním roce se zóny rozšířily i do Prahy 5, 6 a 8.
24. 10. 2016|

Praha 6 chce rozšířit zóny do dalších ulic – ve hře je placení pomocí SMS

Radnice Prahy 6 chce rozšířit parkovací zóny i do dalších ulic, měsíc po jejich zavedení jsou totiž v některých oblastech potíže s velkým množstvím parkujících aut. Praha 6 proto navrhuje rozšíření zón i do starých Vokovic, na Petřiny a Bořislavku. Požaduje rovněž možnost placení parkovného pomocí SMS: pražský magistrát prý začne tuto možnost prověřovat.
23. 9. 2016Aktualizováno23. 9. 2016, 17:08|