TÉMA

Výbuch na Manhattanu

Výbuch na Manhattanu

Američan Rahami dostal doživotí za bombový útok na Manhattanu

Doživotní trest dostal Američan afghánského původu Ahmad Khan Rahami za předloňský bombový útok na newyorském Manhattanu. Tehdy bylo zraněno 30 lidí. Soud ho poslal za mříže i za pokus o atentát v nedalekém New Jersey, kde jím nastražená bomba nezpůsobila žádnou škodu. Podle prokuratury muž sympatizující s islamistickou ideologií neprojevil žádnou lítost.
14. 2. 2018|
Výbuch na Manhattanu

Útočník z Manhattanu, jehož bomba zranila desítky lidí, byl uznán vinným. Hrozí mu doživotí

Američan afghánského původu Ahmad Khan Rahami byl uznán vinným ze spáchání loňského bombového útoku v New Yorku, při kterém bylo zraněno 30 lidí, a z nepovedeného atentátu v nedalekém New Jersey. Devětadvacetiletému muži sympatizujícímu s islamistickými teroristickými organizacemi, který na rušných místech nastražil dva tlakové hrnce s výbušninami, hrozí doživotní trest vězení.
16. 10. 2017|
Výbuch na Manhattanu

Newyorský útočník uctíval Ládina, FBI hledá pravděpodobné komplice

Americká prokuratura obvinila Ahmada Rahamiho z umístění několika bomb v New Yorku a New Jersey. Američan afghánského původu měl u sebe v době zadržení džihádistické texty, v nichž velebil „bratra Usámu bin Ládina“ a přísahal, že „v ulicích budou slyšet bomby“. FBI nyní pátrá po dvojici mužů, které v sobotu v New Yorku zachytily kamery, jak zřejmě nesou kufr s bombou, jež nakonec nevybuchla.
21. 9. 2016Aktualizováno21. 9. 2016, 18:46|
Výbuch na Manhattanu

Údajný útočník z Manhattanu je obviněn z pokusu o vraždu pěti policistů

Americká policie obvinila Ahmada Khana Rahamiho podezřelého z podílu na víkendových bombových útocích v New Yorku a New Jersey z pětinásobného pokusu o vraždu policistů. Obvinění souvisí s pondělním dramatickým zadržením muže ve městě Linden. Federální prokuratura USA posléze Rahamiho obvinila z umístění několika bomb v New York a New Jersey.
20. 9. 2016Aktualizováno20. 9. 2016, 23:59|
Výbuch na Manhattanu

Ozvěny výbuchu na Manhattanu: Policie zadržela podezřelého Afghánce

Police v souvislosti se sobotní explozí na newyorském Manhattanu úspěšně pokročila v pátrání po osmadvacetiletém muži afghánského původu.  Ahmada Rahamiho, možného spolupachatele útoku, se jí podařilo zadržet v New Jersey. S odvoláním na sdělení policistů to uvedla televizní stanice CNN. Všichni zranění při sobotním výbuchu v New Yorku už byli propuštěni z nemocnice domů.
19. 9. 2016Aktualizováno19. 9. 2016, 19:28|
Výbuch na Manhattanu

Výbuch v New Yorku má 29 zraněných. Zahraniční teror guvernér vyloučil

Nejméně 29 lidí bylo zraněno při mohutné explozi, která v noci na neděli středoevropského času otřásla čtvrtí Chelsea na Manhattanu v New Yorku. Jejich počet zveřejnili newyorští hasiči. Žádné ze zranění údajně není vážné. Guvernér Andrew Cuomo prohlásil, že výbuch byl teroristickým činem, neměl však spojitost s mezinárodními radikálními skupinami typu Islámský stát.
18. 9. 2016Aktualizováno18. 9. 2016, 09:41|