Téma Volby do zastupitelstva Hradce Králové

Volby do zastupitelstva Hradce Králové

Hradecký exprimátor Divíšek i dalších pět členů vystoupilo z ODS. Důvodem je koalice s hnutím ANO

Bývalý primátor Hradce Králové Otakar Divíšek vystoupil z ODS na protest proti tomu, že občanští demokraté utvořili na magistrátu koalici s hnutím ANO. Totéž udělalo dalších pět členů místního sdružení v hradeckých Plotištích nad Labem, kterého byl Divíšek členem.
Komunální volby 2018

Hradec povede koalice ANO, ODS a Změny se Zelenými. Primátorem bude Hrabálek za ODS

Královéhradeckým primátorem by v příštích letech měl být Alexandr Hrabálek, který kandidoval za ODS. Jeho strana se podle informací ČT dohodla na koalici s ANO a Změnou pro Hradec. Již na druhém společném jednání uzavřely strany předkoaliční smlouvu.
Komunální volby 2018

Vítězné ANO v Hradci jedná o koalici. Dosavadní primátor je ale chce vyšachovat

Hradecký demokratický klub nedokázal obhájit vítězství v Hradci Králové z komunálních voleb před čtyřmi lety. V roce 2014 HDK předčil hnutí ANO o víc než deset procentních bodů. Nyní se výsledky téměř zrcadlově otočily. Vítězné ANO, které vedla Monika Štayrová, získalo téměř 24 procent. Druhý HDK získal přes 15 procent. Volební účast dosáhla 43,50 procenta.

V Hradci Králové volí 37 zastupitelů, o hlasy usiluje 13 stran

V Hradci Králové lidé volí 37 zastupitelů, celé město je jedním obvodem. O hlasy usiluje 13 stran a hnutí. Senátní volby se ve městě letos nekonají.

V Hradci Králové je tématem rekonstrukce Velkého náměstí nebo doprava

Hradec Králové zažil v posledních čtyřech letech stabilní koaliční vládnutí. Současné vedení města mezi svými úspěchy jmenuje výstavbu nebo rekonstrukce důležitých objektů. Programové prohlášení se však koalici podařilo naplnit jen zčásti. Opozici vadí například to, že dosud nezačala oprava Velkého náměstí. Právě tato rekonstrukce proto zůstává vedle dopravy hlavním tématem předvolební kampaně.