Téma Volby do zastupitelstva Jihlavy

Volby do zastupitelstva Jihlavy

Jihlava má primátorku. Do čela města se postaví Karolína Koubová z Fóra Jihlava

O tom, kdo povede krajské město Jihlavu, je po pátečním hlasování zastupitelstva jasno. Primátorkou se stala Karolína Koubová z Fóra Jihlava, které v komunálních volbách skončilo druhé za vítězným ANO. Ve veřejné volbě získala 20 hlasů z celkových 37.
Komunální volby 2018

Koaliční smlouva v Jihlavě je podepsaná. Primátorkou se stane Karolína Koubová

Radnici v krajské Jihlavě příští čtyři roky povede Fórum Jihlava s ODS, Žijeme Jihlavou! a lidovci. Zástupci těchto stran se na spolupráci dohodli minulý pátek a teď dohodu stvrdili podpisem koaliční smlouvy. Primátorkou se stane Karolína Koubová z Fóra. Koalice bude mít v zastupitelstvu s 37 místy 20 hlasů. V opozici kromě hnutí ANO, které v komunálních volbách dostalo nejvíc hlasů, skončí i ČSSD, KSČM a SPD. Ustavující zastupitelstvo se sejde v pátek.

V Jihlavě skončí vítězné ANO v opozici, primátorkou se zřejmě stane Koubová

V Jihlavě se v pátek večer dohodla radniční koalice: vítězné hnutí ANO nakonec skončí v opozici. Na spolupráci se totiž domluvilo Fórum Jihlava s ODS, Žijeme Jihlavou! a lidovci. Primátorkou by měla být Karolína Koubová z Fóra Jihlava. Koalice bude mít 20 hlasů v zastupitelstvu o 37 členech.
Komunální volby 2018

V Jihlavě obhájilo vítězství ANO, posílilo Fórum. Vyjednávání začne v pondělí

V Jihlavě zvítězilo hnutí ANO. V 37členném zastupitelstvu bude mít 10 zastupitelů. Druhé je opoziční sdružení Fórum Jihlava, které získalo 7 mandátů. Třetí skončila dosud opoziční ODS, která získala navíc dva mandáty. Ztratily naopak levicové strany KSČM a ČSSD. Celkem ve volbách uspělo osm subjektů. Povolební vyjednávání v Jihlavě začne v pondělí.

V Jihlavě volí 37 zastupitelů, o hlasy usiluje 10 stran

V Jihlavě lidé volí 37 zastupitelů, celé město je jedním obvodem. O hlasy usiluje 10 stran a hnutí. Senátní volby se ve městě letos nekonají.

V Jihlavě je tématem hokejový stadion, parkování nebo terminál u nádraží

Po minulých komunálních volbách v roce 2014 vznikla v Jihlavě koalice bez vítězného ANO. Hnutí se ale v polovině funkčního období do vedení města prosadilo. V koalici se však často nedaří najít shodu. Za svůj úspěch považuje schválení nového územního plánu či dokončení některých projektů, opozici ale schází větší investiční projekt. Aktuální předvolební kampani dominuje debata o hokejovém stadionu či řešení dopravních problémů města.