Téma Superdebata 2017

Superdebata 2017

Volby 2017

Nadstandard pomůže nejchudším, slibuje Kalousek. Zdraví není zboží, kontruje Zaorálek

V současné době na zdravotní systém doplácejí hlavně nejchudší, sociálně slabí pacienti, kteří potřebují drahé léky. V předvolební Superdebatě České televize to uvedl lídr TOP 09 Miroslav Kalousek. Řešením je podle něj nadstandard, který do systému přivede peníze od bohatších pacientů. „To je starý známý pokus dostat byznys do zdravotnictví,“ reagoval lídr ČSSD Lubomír Zaorálek. Recepty na zlepšení situace českého zdravotnictví v debatě hledali také další volební lídři.
Volby 2017

Babiš odmítl „model Kaczyński“. Pokud vyhraje volby, chce být premiér

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš v Superdebatě České televize odmítl možnost, že by se v případě volebního vítězství vzdal sestavování vlády a po vzoru předsedy polského Práva a spravedlnosti Jaroslawa Kaczyńského přepustil premiérské křeslo některému ze spolustraníků. O možnosti „polského scénáře“ se přitom v uplynulých týdnech spekulovalo kvůli Babišovu trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo.
Volby 2017

Komunisté s SPD chtějí referendum o odchodu z EU. Ostatní volební lídři byli v Superdebatě proti

Komunistická strana a Svoboda a přímá demokracie mají zájem o jednorázové referendum, ve kterém by občané rozhodovali o vystoupení Česka z Evropské unie. Obě strany to potvrdily v Superdebatě České televize. Občanští i sociální demokraté, lidovci, Starostové a nezávislí, Zelení, Piráti, ANO i TOP 09 se postavili proti.
Volby 2017

Manuál voliče: Kdy volit, kde volit a co s sebou

Volební místnosti se letos otevřou v pátek 20. října od 14 do 22 hodin a v sobotu 21. října od 8 do 14 hodin. K volbám je nutné přijít s platným občanským průkazem nebo pasem, do obálky je možné vložit jen jeden hlasovací lístek. Na něm je možné zakroužkovat maximálně čtyři kandidáty vybraného politického uskupení. Hlasující letos mohou vybírat z 31 stran a hnutí a více než 7,5 tisíce kandidátů.
Volby 2017

ČT zveřejnila pravidla předvolebního a volebního vysílání. Včetně toho, jak bude zvát hosty

Česká televize zveřejnila pravidla předvolebního a volebního vysílání v souvislosti s nadcházejícími volbami do Poslanecké sněmovny. Platit začínají 8. září. Vydala také podmínky pro vysílání spotů kandidujících stran, hnutí a koalic.
Volby 2017

Volby se blíží. ČT znovu připravuje 14 debat a jednu Superdebatu

S blížícími se volbami odvysílá Česká televize od půlky září sérii předvolebních debat. Zúčastní se jich představitelé subjektů vybraných na základě průzkumů jejich volebního potenciálu. Čtrnáct tematických debat budou moderovat Daniela Písařovicová a Jakub Železný. Ve čtvrtek 19. října uzavře celý seriál Superdebata předsedů politických stran či celostátních lídrů.

Dotazy na účastníky debaty pokládejte zde