Klip týdne: Petr Marek rozčtvrtil Moniku Načevu

O netradiční uvedení svého nového klipu ke skladbě Technický já z posledního alba Průvan v hlavě se postarala herečka a zpěvačka Monika Načeva. To totiž proběhlo během televizního pořadu Sama doma a zpěvačka během něho došla k nečekané újmě.

O námět videoklipu, který se odehrává přímo ve studiu pořadu Sama doma, se postarali Petr Marek a Ondřej Bauer, frontmani skupiny MIDI LIDI. Diváci tak byli svědky toho, jak zpěvačce v přímém přenosu začaly mizet údy, a to k překvapení jak moderátorek, tak celého natáčecího štábu.

Děj klipu se poté přesouvá do domácnosti diváka zmíněného pořadu, jímž je inženýr Třetina. Toho si v klipu zahrál oblíbený hudebník Ventolin. Ten si z částí zpěvačky postupně tvoří různé prvky své domácnosti a uvidíte i hodně netradiční selfie tyč. 

„Přála jsem si, aby vážnost písničky Technický já i celé desky Průvan v hlavě byla vybalancována nějakou legrací, a to nejlépe úplně pitomou. A tu, myslím, Petr Marek dokáže zaručit,“ říká ke klipu Monika Načeva.

Monika Načeva – Technický já
Zdroj: ČT24

Skladba Technický já pochází z alba Průvan v hlavě, které vyšlo v roce 2017 na labelu Ajlavmjuzik. Jeho křest proběhne 12. prosince 2018 v Národní technické knihovně a poté k tanci zadýdžejují sami tvůrci klipu a spolupracovníci zpěvačky – Tentato, Petr Marek, Maxmuhupák a pár svých oblíbených písní pustí možná i Ventolin. Vstup na celou akci je zdarma.

Monika Načeva (*27. června 1966) je česká herečka, zpěvačka, šansoniérka a členka Divadla Sklep.
Její otec pocházel z Bulharska, matka je Češka. Divadlu se zkoušela věnovat od šestnácti let. Po té, co neuspěla u zkoušek na DAMU, krátce pracovala jako uklízečka, než se jí podařilo nastoupit do pražské redakce České televize, kde ji podpořil Čestmír Kopecký. Dále prošla pražským A-studiem Rubín, po té dostala angažmá v brněnském HaDivadle pod vedením Arnošta Goldflama. Do divadla Sklep se dostala na pozvání Davida Vávry. Její hudební tvorba je výjimečná mimo jiné také tím, že často spolupracuje s předními českými hudebníky či literáty, například s žádostí o texty písní oslovila Jáchyma Topola, vystupovala s Michalem Pavlíčkem a dalšími. V roce 2012 koncertovala společně s kytaristou a písničkářem Justinem Lavashem. Na podzim roku 2018 připravila trojkoncert s Ivou Bittovou a Lenkou Dusilovou.

Od roku 1986 je vdaná za britského osvětlovače Martina a žijí ve středních Čechách ve venkovském domku nedaleko Slap.

Diskografie: 
Možnosti tu sou… (1994)
Nebe je rudý (1996)
Mimoid (1998)
Fontanela (2001)
Mami (2007)
Sick rose (2010)
Milostný slabiky (2013)
(*vydáno z podpory fanoušků prostřednictvím webu hithit.com s výsledkem 122% / 60 750 Kč)
Na svahu (2016)

Zdroj: Wikipedia

Monika Načeva
Zdroj: ČT24/Aktuálně.cz