Kozí příběh vystrkuje růžky do světa

Buenos Aires – Kozí příběh, první český celovečerní 3D animovaný film, se představil na deseti mezinárodních festivalech. Po projekci ve španělském Bilbau, jihokorejském Soulu nebo na filmových přehlídkách ve Spojených státech či Itálii bude představen na festivalu Nueva Mirada, který proběhne od 2. září v Buenos Aires. Snímek s podtitulem Pověsti Staré Prahy vznikl v koprodukci České televize.

Anglický dabing Kozího příběhu byl dokončen v listopadu 2009 v Los Angeles. V současné době je film prodán do deseti velkých světových teritorií. „Považuji to za ohromný úspěch a ocenění, když americká firma na vlastní náklady udělá filmu dabing a začne ho celosvětově zastupovat. To se moc českým filmům nestává,“ domnívá se režisér a producent Jan Tománek.

První český CGI (Computer Generated Images) film vznikal od roku 2003. K výrobě byl použit špičkový program Maya, jenž používali i tvůrci Pána prstenů, Shreka či Doby ledové.

Kozí příběh je rodinnou komedií odehrávající se ve středověké Praze, která je ještě plná strašidel, rodících se legend. Hlavní hrdinové filmu - vesnický mládenec Kuba a jeho prostořeká Koza - se připletou ke stavbě Karlova mostu, vzniku Orloje, příběhu Faustova domu, jejich kroky zkříží kat Mydlář a spát jim nedá ani pověstný chlupatý duch. Své hlasy postavám propůjčili Matěj Hádek, Mahulena Bočanová, Viktor Preiss, Michal Dlouhý, Miroslav Táborský, Petr Nárožný a Jiří Lábus v roli hlavní kozí hrdinky.

Porovnat anglický dabing můžete zde:

Kozí příběh
Zdroj: ČT24/Bontonfilm