„Obr“ Michael Duncan zemřel na srdeční komplikace

Los Angeles - Zemřel americký herec Michael Clarke Duncan, jehož diváci znali hlavně díky roli „obra“ Johna Coffeyho z filmu Zelená míle. Za tuto roli Duncan obdržel Zlatý glóbus a nominaci na Oscara. Zemřel ve věku 54 let, zřejmě na komplikace po červencovém infarktu, po němž zůstal hospitalizován.

Než si Duncan přičichl k hollywoodskému chodníku, díky své hřmotné a svalnaté postavě se živil jako striptér. Občas vzal i místo bodyguarda u různých slavných osobností. Spřátelil se tak třeba s Brucem Willisem, a právě tento kontakt mu napomohl k herecké kariéře. 

Prosadil se ve filmech Armageddon, Můj soused zabiják nebo v remaku slavné Planety opic. Největší slávu mu ale přinesla zmíněná Zelená míle. 

  • Michael C. Duncan (vpravo) ve filmu Můj soused zabiják po boku Matthewa Perryho zdroj: ČT24
  • Michael C. Duncan ve filmu Zelená míle zdroj: ČT24

Ke konci života se stal vegetariánem a aktivně podporoval organizaci PETA. „Vždy jsem jedl hodně masa a taky jsem trpěl mnoha nemocemi. Před třemi lety jsem chtěl zkusit něco nového, a to byl začátek toho, že jsem se stal vegetariánem,“ prohlásil tehdy. 

Začátkem července byl Michael C. Duncan hospitalizován s infarktem. Nemocnici už neopustil - podlehl problémům se srdcem.

Michael C. Duncan je po smrti (zdroj: ČT24)