V pátek zemřel hudební kritik Vladimír Vlasák

Praha - Ve věku 54 let zemřel po dlouhé těžké nemoci 1. února hudební kritik a publicista Vladimír Vlasák. Úmrtí potvrdil šéfredaktor časopisu Rock & Pop Ivan Ivanov, který Vlasáka považuje za jednoho z nejčtenějších hudebních publicistů.

V hudebním tisku začal Vlasák pracovat v roce 1988, kdy byl redaktorem měsíčníku Melodie. V roce 1990 se stal členem redakce nového hudebního magazínu Rock & Pop, ze kterého přestoupil do Lidových novin. Na jaře 1994 se stal na dvanáct let hudebním redaktorem MF Dnes, později byl externím spolupracovníkem kulturní rubriky tohoto deníku.

„Od počátku devadesátých let, kdy odešel z redakce časopisu Rock & Pop a začal psát o muzice na stránkách deníku MF Dnes, jeho články a téměř každodenní hudební zpravodajství patří k životu každého z nás jako ranní káva s novinami,“ napsal před časem Ivanov.

Hudební kritik Vladimír Vlasák
Zdroj: ČT24

Vlasák psal také knihy s hudební tematikou, například Československou rockovou poezii 1959–1989 nebo vzpomínky Václava Neckáře Cesta do mé paměti. Jubileu nejpopulárnějšího tuzemského zpěváka věnoval knihu Karel Gott – 70, svůj oblíbený hudební styl popsal v knize Folkaři. Je také autorem románu Bez iluzí, v němž popsal zákulisí pěveckých soutěží.