Stržená trolej zastavila vlaky mezi Plzní a Prahou, provoz už je obnoven

Beroun/Praha - Provoz na železniční trati mezi Plzní a Prahou od časných ranních hodin zkomplikovalo stržené trakční vedení. V úseku mezi Zdicemi a Berounem vlaky neprojely ani v jednom směru. Přepravu cestujících tak zajišťovaly náhradní autobusy. Krátce po deváté hodině se tam podařilo obnovit provoz motorovými lokomotivami po jedné traťové koleji a zhruba od půl jednácté tam jezdí vlaky bez omezení. Dnešní porucha prý nesouvisí s pracemi, které na trati probíhají už několik měsíců v souvislosti s modernizací koridoru.

„V 6:10 došlo za průjezdu osobního vlaku směrem na Plzeň na berounském zhlaví ke stržení trakčního vedení. Bohužel zasahovalo i do první traťové koleje, takže jsme z bezpečnostních důvodů museli vyloučit obě koleje,“ uvedl mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Pavel Halla. V 10:34 byl obnoven provoz po obou traťových kolejích.

Na vytížené železniční trase nejsou podobné komplikace ničím výjimečným. Naposledy na začátku září strhl rychlík trolej v Rokycanech. Opravy trvaly několik hodin. Podle Hally úsek mezi Prahou a Plzní neprošel ještě modernizací a tomu odpovídá i stav infrastruktury.