Zemřel komik Bob Hope

New York - Dva měsíce poté, co oslavil sté narozeniny, zemřel 27. července 2003 herec a legendární komik amerických televizních show Bob Hope. Rodilý Angličan se prosadil drsným humorem a značnou ctižádostí. Leslie Townes Hope se narodil 29. května 1903 v Londýně, ale jeho rodina se brzy přestěhovala do USA, kde v Ohiu začal v šesti letech svou kariéru komika imitacemi Charlieho Chaplina. V roce 1937 začal moderovat zábavný pořad rozhlasu NBC, u kterého vydržel skoro 60 let. V Los Angeles pak vytvořil se zpěvákem Bingem Crosbym jednu z nejslavnějších komických dvojic a natočil s ním řadu filmů. Třikrát se stal nejpopulárnějším americkým hercem.

Pravidelně jezdil bavit americké vojáky na jejich zahraničních misích. Jeho jméno nese i jedna loď amerického vojenského námořnictva a prezident Bill Clinton mu udělil status čestného veterána. V roce 1994 odešel do penze.

Jsem tak starý, že zrušili mou krevní skupinu, utrousil prý na oslavě stých narozenin. „Ano, budeme mít dort se 100 svíčkami, řekla jeho žena Dolores. “A vedle bude připravený hasič s hasicím přístrojem," dodala.

Vydáno pod