Obránce Kuba jedná o nové smlouvě v NHL

Ostrava - Hokejový obránce a odchovanec Vítkovic Filip Kuba prožívá neklidné léto. Přestože měl ještě na rok dohodu v NHL s Floridou, klub využil možnosti vyplatit mu dvě třetiny zbývající smlouvy a zbavit se ho. Kuba si tak čekání na nový kontrakt během přípravy krátí třeba automobilovými závody.

Loni v létě podepsal Filip Kuba dvouletou smlouvu na osm milionů dolarů s týmem Florida Panthers a zdálo se, že kariéru v NHL ukončí tam, kde ji před patnácti lety v sezoně 1998/99 začínal. Jenže před týdnem Florida využila možnosti vykoupit smlouvu a dostat se tak pod nový nižší platový strop.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)

Po přestupu z Ottawy tak loňská sezona nebude patřit k těm, na které by Kuba vzpomínal v dobrém. Nejdříve výluka, pak nezdar s Floridou a nakonec ukončená smlouva.

Kubův agent s několika kluby NHL jedná. Exvítkovický obránce věří, že mu novou smlouvu vyjedná, ale v tuto chvíli ještě jistotu nemá.

Filip Kuba se tak může vedle přípravy na novou sezonu věnovat také své druhé vášni, a sice automobilovým závodům. Minulý víkend se zúčastnil Valašské rally a ve své kategorii se svojí Hondou Civic skončil na druhém místě.