TÉMA

Hygienická stanice hlavního města Prahy

Vystoupení exprezidenta Klause bez roušky během pandemie bude řešit Nejvyšší správní soud

Vystoupení exprezidenta Václava Klause před Obecním domem v říjnu 2020 bez roušky bude řešit Nejvyšší správní soud. Obrátilo se na něj ministerstvo zdravotnictví. To totiž nesouhlasí s tím, aby Klaus za porušení tehdy platných protiepidemických opatření nedostal pokutu. České televizi informaci potvrdil mluvčí pražského městského soudu Adam Wenig. Klausovi uložily úřady osmitisícovou pokutu. Tu ale pravomocně zrušil Městský soud v Praze letos na konci října s tím, že vládní opatření soud o měsíc později označil za nezákonné.
18. 11. 2022|

Česko má první případ opičích neštovic

V Česku se potvrdil první případ opičích neštovic, řekl Seznam Zprávám šéf infektologické společnosti Pavel Dlouhý. Pacient je v pražské ÚVN.
24. 5. 2022Aktualizováno24. 5. 2022, 23:07|

Novou ředitelkou pražské hygieny by měla být Zdeňka Shumová, řekla končící Jágrová

Novou ředitelkou pražské hygienické stanice by měla být od 1. ledna příštího roku Zdeňka Shumová. Na jednání pražských zastupitelů to řekla končící šéfka hygieny Zdeňka Jágrová. Ministerstvo zdravotnictví zatím výběr oficiálně nepotvrdilo. Jágrová byla také hostem Interview ČT24, kde hovořila například o problémech s trasováním kontaktů nakažených nebo o spolupráci s ministry zdravotnictví.
16. 12. 2021Aktualizováno16. 12. 2021, 19:31|