TÉMA

PéVéčko

Odpady se v Biskupicích na Prostějovsku zpracovávat nebudou. Investor od záměru ustoupil

Dva tisíce podpisů se sešlo pod peticí, která nesouhlasí se stavbou linky na zpracování odpadu v Biskupicích na Prostějovsku. Vyráběla by tuhá alternativní paliva využitelná v teplárnách. Společnost FCC nakonec plány změnila a stavět nebude. V nedalekých Mostkovicích jiný investor o stavbě odpadového centra stále uvažuje.
30. 5. 2023|

ANO podepsalo v Prostějově koaliční smlouvu s ODS a hnutím PéVéčko. Primátorem by měl zůstat Jura

Vítězné ANO podepsalo v Prostějově koaliční smlouvu s ODS a hnutím PéVéčko. Primátorem by měl příští čtyři roky zůstat František Jura z ANO. V pětatřicetičlenném zastupitelstvu bude mít trojkoalice 22 křesel. ANO dosud v Prostějově vládlo s ODS, PéVéčkem a ČSSD. Sociální demokracie se ale do zastupitelstva tentokrát nedostala.
27. 9. 2022Aktualizováno27. 9. 2022, 14:07|

Severní obchvat Prostějova je v provozu dřív, než bylo v plánu. Ulehčí dopravě ve městě

S pětiměsíčním předstihem v Prostějově zprovoznili celý severní obchvat, jehož stavba začala před dvěma lety. Původní plány počítaly s otevřením více než tříkilometrového obchvatu až na jaře příštího roku. Radnice doufá, že odvede část dopravy z města. Investorem dopravního projektu za 355 milionů korun je Olomoucký kraj a prostějovská radnice jej spolufinancovala. Většinu nákladů pokryla dotace z evropských fondů.
24. 11. 2021|