TÉMA

Volby do sněmovny

Hnutí STAN vrátí finanční dary od právnických osob, které dostalo po volbách

Hnutí Starostové a nezávislí se rozhodlo vrátit finanční dary od právnických osob, které na účet přišly od parlamentních voleb až dosud. Podle předsedy Víta Rakušana se jedná o 3,42 milionu korun. Některé z těchto darů se staly předmětem kritiky poté, co se v médiích objevily informace o nejasné vlastnické struktuře darujících subjektů a o údajném trestním stíhání jednoho z lidí spojených s jedním z nich.
18. 1. 2022Aktualizováno18. 1. 2022, 17:59|

Koaliční smlouvu jsme neporušili, jednání o vládě naše spory s Piráty neovlivní, říká Gazdík

Blíží se podpis koaliční smlouvy nově vznikající vlády. V koalici Pirátů se Starosty a nezávislými se ale debatuje o tom, že výzvami ke kroužkování před volbami porušili zástupci hnutí koaliční smlouvu. „Nikoho jsme kroužkováním nepodvedli,“ uvedl místopředseda Starostů a nezávislých (STAN) Petr Gazdík v pořadu Interview ČT24. Za úspěchem kandidátů STAN podle něj můžou i další kampaně, například na podporu žen v politice. Možný kandidát na ministra školství chce zachovat lokální testování ve školách. Míní ale, že tlak na očkování je moc velký.
1. 11. 2021|

Sedm témat do voleb: Jaké priority vidí kandidující strany v kultuře?

Události v kultuře stanovily šest nejpalčivějších problémů současné kulturní scény: Fungování veřejnoprávních institucí v kultuře, Národní plán obnovy, Nový fond audiovize, Státní fond kultury, Zákon o kultuře a Status umělce. K jednotlivým tématům oslovily kandidáty na ministra kultury a experty na kulturu všech relevantních stran podle průzkumů. Závěrem pak oslovení zástupci shrnují priority svých stran pro kulturu.
4. 10. 2021|