TÉMA

Dětská psychiatrická nemocnice

Dětská psychiatrická nemocnice v Opařanech sanovala stavy. Místo jedné lékařky jich zaměstnává deset

V Dětské psychiatrické nemocnici (DPN) Opařany na Táborsku momentálně pracuje deset psychiatrů, další čtyři nemocnice v nejbližší době zaměstná. Na začátku roku 2022 přitom v Opařanech pracovala jedna lékařka a nemocnici hrozilo uzavření.
4. 4. 2023|

Dětská psychiatrická nemocnice v Opařanech do dvou let zvýší počet lékařů. Je to podmínka jejího zachování

Dětská psychiatrická nemocnice (DPN) v Opařanech na Táborsku by do roku 2024 měla zvýšit počet lékařů. Informovali o tom ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) a jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Momentálně se o šest úvazků dělí osm dětských psychiatrů. Za dva roky by nemocnice měla mít deset míst na plný úvazek. Nemocnici přitom loni kvůli nedostatku kvalifikovaného personálu hrozil zánik.
6. 6. 2022|

Česko pošle na Ukrajinu vojenský zdravotnický materiál. Nemocnice jsou připraveny poslat krev a plazmu

Ministerstvo obrany chystá na pomoc Ukrajině vojenský zdravotní materiál. Transfúzní stanice čekají na informace o množství potřebné krve a krevní plazmy, aby případně aktivovaly dárce. Zdravotnický materiál a léky posílají i města a kraje. Nemocnice mají připravená lůžka pro pacienty a zraněné z Ukrajiny.
28. 2. 2022Aktualizováno28. 2. 2022, 15:51|

Dětská psychiatrická nemocnice v Opařenech má skončit. Chybí lékaři

Ministerstvo zdravotnictví chce ukončit provoz Dětské psychiatrické nemocnice v Opařanech na Táborsku. Jedná se o jednu ze tří nemocnic tohoto typu v Česku. Služby by měla nově zajišťovat českobudějovická nemocnice. Před zasedáním jihočeského zastupitelstva o tom informoval hejtman Martin Kuba (ODS). Nemocnice končí kvůli tomu, že má delší dobu nedostatek kvalifikovaných lékařů.
9. 9. 2021|