TÉMA

Atletická hala

Brno zaplatí za projektovou dokumentaci na halu přes třicet milionů, zatím ji ale nepostaví

Brno doplatí zhruba dvacet milionů korun za projektovou dokumentaci na stavbu atletické haly, která byla původně v plánu za osm set milionů u univerzitního kampusu. Univerzita chce dané místo využít pro stavbu jiných projektů, město zatím neví, zda halu vůbec postaví a případně kde. Společnosti Výstavba atletické haly Campus, kterou vytvořily stavební firmy, už v minulosti Brno zaplatilo za projektovou dokumentaci přes čtrnáct milionů korun.
8. 12. 2022|

Stát nedá na atletickou halu v Brně dotaci. Osud stavby je nejasný

Národní sportovní agentura podle serveru iDNES.cz rozhodla, že Brnu nedá dotaci 300 milionů korun na atletickou halu. Osud stavby je tak nejasný. Město halu plánuje vybudovat u univerzitního kampusu zhruba za 800 milionů korun. Primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS) uvedla, že město zprávu dostalo a o dalším postupu bude jednat.
7. 4. 2022|

Brno může požádat sportovní agenturu o šest set milionů na vybudování dvou hal

Brno může požádat Národní sportovní agenturu (NSA) o šest set milionů korun na stavbu dvou hal, a to multifunkční budovy na výstavišti za 3,6 miliardy a atletické u univerzitního kampusu zhruba za osm set milionů. Podání žádostí ve čtvrtek schválili zastupitelé na mimořádném jednání. Žádost je třeba podat do konce srpna.
26. 8. 2021Aktualizováno26. 8. 2021, 13:10|