TÉMA

Kvilda-Perla

Ranní teploty se přiblížily minus třiceti. Velmi mrazivá bude i další noc

Velmi nízké teploty ukazovaly ráno teploměry či měřicí stanice meteorologů. Nejchladněji bylo na Šumavě poblíž Kvildy, meteorologové tam naměřili minus 29,8 stupně Celsia. Mrznout má leckde celý den a v noci na úterý by mohlo být podobně chladno jako v noci uplynulé. Český hydrometeorologický ústav kvůli tomu také vydal výstrahu na silné mrazy.
6. 2. 2023Aktualizováno6. 2. 2023, 18:52|

Březen odstartoval mrazivým ránem

Meteorologické jaro začalo v Česku mrazivým ránem. Na horách klesla teplota v úterý nad ránem i pod minus dvacet stupňů Celsia. V nižších polohách bylo obvykle tři až osm stupňů pod bodem mrazu, ojediněle minus deset. Na Facebooku to uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Jako meteorologické jaro se označuje období od začátku března do konce května.
1. 3. 2022Aktualizováno1. 3. 2022, 10:45|

Středeční ráno přineslo na Šumavu a do Jizerských hor mráz, další dny budou deštivé

Kvůli slabému větru a malé oblačnosti bylo středeční ráno chladné. Na horách teploty ojediněle klesly i k bodu mrazu. Na Jizerce v Jizerských horách bylo minus 0,7 stupně Celsia, informoval Pavel Jůza z ústecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu. Na šumavské stanici Kvilda-Perla, která leží v mrazové kotlině, rtuť klesla na minus 0,4 stupně Celsia. Středa by také měla být v dohledné době posledním dnem bez srážek. Na Facebooku to uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).
25. 8. 2021Aktualizováno25. 8. 2021, 09:17|