TÉMA

Okresní soud v Sokolově

Obžaloba žádá podmínku pro mladíka, který způsobil požár supermarketu v Chodově

Obžaloba žádá podmíněný trest pro Mária Baigera obžalovaného z toho, že způsobil požár, který 6. listopadu 2022 ráno zcela zničil Penny Market v Chodově na Sokolovsku. Tehdy osmnáctiletý muž si chtěl s pomocí zapalovače udělat díru do plastového vozíku, kam mu zapadl mobilní telefon. Vznikl ale požár, který se rychle rozšířil na celý objekt. V projednávání případu v pondělí pokračoval Okresní soud v Sokolově, soudkyně Gabriela Siegelová odročila jednání na 29. května.
22. 4. 2024Aktualizováno22. 4. 2024, 19:00|

Robert Tempel byl po 20 letech propuštěn z vězení, původně tam měl být doživotně

Věznici v Bělušicích na Mostecku ve středu zhruba v 9:30 opustil Robert Tempel, zůstával tam po zrušení doživotí za dvojnásobnou vraždu kvůli dřívějšímu trestu. Ve věznicích strávil zhruba 20 let. Zproštěn obžaloby z vraždy byl pro nedostatek důkazů po zásazích Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku a českého Ústavního soudu.
20. 10. 2021Aktualizováno20. 10. 2021, 10:01|

Sokolovský soud odmítl Tempelovu žádost o propuštění z vězení. Bude se bránit ústavní stížností

Robert Tempel neuspěl u Okresního soudu v Sokolově s žádostí, aby byl okamžitě propuštěn z vězení. Ve čtvrtek Vrchní soud v Praze vydal příkaz k propuštění obžalovaného z výkonu doživotního trestu odnětí svobody. Tempel proto požadoval, aby šest let, která ve vězení už strávil, bylo započítáno do trestu za loupežné přepadení z 90. let. Sokolovský soud ale rozhodl, že trest rok a tři měsíce ve vězení za tento trestný čin musí Tempel vykonat. ČT o tom informoval jeho advokát Jakub Kříž, který nyní připravuje ústavní stížnost.
6. 8. 2021Aktualizováno6. 8. 2021, 17:10|