TÉMA

Čistička odpadních vod

V Jindřichově Hradci startuje modernizace čističky, vyjde na stovky milionů korun

Čistírna odpadních vod (ČOV) v Jindřichově Hradci bude vypouštět vodu s nižší ekologickou zátěží. Zajistí to modernizace technologie, kterou město připravilo. Náklady na první etapu projektu činí více než 240 milionů korun. Sdružení firem s názvem Společnost Jindřichův Hradec, které ve výběrovém řízení na modernizaci uspělo, v úterý areál čistírny přebralo a může zahájit práce.
14. 11. 2023|

Zóna ČT24: O cenu za BVP se rozhořel spor. Armáda obhajuje, že budou stát až o 11 miliard víc

Částka, kterou Česko zaplatí za nová bojová vozidla pěchoty, může být až o jedenáct miliard vyšší než uvedená smluvní cena 60 miliard korun. Podle ministerstva obrany jde o maximální částku, která zahrnuje i rizika jako inflace nebo vývoj kurzu koruny. Sněmovní opozice tento postup kritizuje, taková informace podle ní dosud chyběla. Případu se věnovala Zóna ČT24, pořad o bezpečnosti a výzvách dnešního světa. Moderovali Martin Řezníček a Jakub Szántó.
5. 11. 2023|

Kvilda chce zastavit neřízenou výstavbu apartmánů, připravuje nový územní plán

Šumavská obec Kvilda chce zastavit neřízenou výstavbu v obci. Domů tam přibylo v poslední době tolik, že čistírna odpadních vod je za hranicí kapacity. Problémem jsou hlavně velké apartmánové domy. Řešením má být nový územní plán s možností regulace. Ten ale bude hotový nejdřív za tři roky.
29. 4. 2023|

Policie nezjistila porušení zákona v případu úhynu ryb v Bílině. Šlo o infekci

Policie nezjistila žádné porušení zákona v případu květnového úhynu ryb v řece Bílině na Mostecku a Teplicku, jako příčinu stanovila infekci. Ryby v řece uhynuly 2. května. Vzorky, které odebral městský úřad v Bílině, ukázaly na bakteriální infekci, nic toxického nepotvrdil ani rozbor vzorků odebraných Povodím Ohře.
4. 8. 2021|