TÉMA

Technický stav

Drážní inspekce má problémy s vyšetřováním nehod na tratích, úřadu chybí zaměstnanci

Ministerstvo dopravy chce zpřísnit kontroly technického stavu vlaků. Drážní úřad už slíbil, že proto posílí dohled. Vedení resortu k tomu chce přikročit kvůli výsledkům průzkumu mezi strojvedoucími, kteří si stěžují na časté výluky na tratích. 59 procent respondentů označilo za častý problém právě poruchy na vozidlech. Na tratích ale přetrvávají i problémy s vyšetřováním nehod. Drážní inspekce má ze zákona roční lhůtu, teď ji ale poměrně často nestíhá dodržovat. Může za to nedostatek inspektorů, které úřad nedokáže zajistit kvůli nízkým platům.
5. 9. 2022|

Začíná poslední prázdninový víkend. Policie si posvítí na rychlost i mobily za volantem

Dopravní policisté v pátek zahájili dopravně-bezpečnostní akci, při které se po celém Česku zaměří mimo jiné na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, nedovolené držení mobilu nebo nepoužívání bezpečnostních pásů. Cílem je zvýšit bezpečnost na silnicích a zároveň plynulost provozu během posledního prázdninového víkendu. Při zahájení akce to řekl ředitel dopravní policie Jiří Zlý.
26. 8. 2022Aktualizováno26. 8. 2022, 20:04|

Bývalé sídlo libereckých strážníků mizí. Prozatím tam má být parkoviště

Na místě bývalého sídla strážníků v dolním centru Liberce bude zatím parkoviště. Budovu v ulici Dr. Milady Horákové současný majitel bourá, protože je ve špatném technickém stavu. Vyplývá to z vyjádření Ondřeje Paclta, mluvčího skupiny Syner Group, jejíž jedna firma objekt vlastní. Liberečtí strážníci v objektů působili čtrnáct let.
25. 7. 2022|

Na trhu s automobily panuje přetlak. Ojetiny mizí za pár týdnů, na nové vozy zákazníci čekají i rok

Prodej ojetých aut loni v Česku stoupl o čtyři a půl procenta. Nových vozidel se prodalo 207 tisíc, ojetých bezmála 740 tisíc. Může za to mimo jiné dlouhá čekací doba na nová auta i jejich vyšší cena. Tím ale také roste cena ojetin, navíc se podle odborníků dostávají na trh i ta ve špatném stavu.
27. 1. 2022|

V kempech u Orlíku již několikrát hořely karavany. Majitelé kolem nich vztyčují nepovolené přístřešky

Opakované požáry v kempech u Orlíku bude řešit Povodí Vltavy. Karavany jsou často ve velmi špatném technickém stavu a jejich majitelé je navíc pomocí různých úprav často proměnili na černé stavby. Prevence požárů je pak nulová.
29. 7. 2021|