TÉMA

Nemocniční zakázky

Státní zástupce Matula: Vyšetřování případu manipulací s nemocničními zakázkami skončí začátkem příštího roku

Policie na počátku příštího roku ukončí vyšetřování případu manipulací se zakázkami v pražských nemocnicích. České televizi to řekl státní zástupce Zdeněk Matula. Hlavní obviněný – podnikatel Tomáš Horáček už uzavřel dohodu o vině a trestu. V kauze je nadále stíhaná i exředitelka Nemocnice Na Bulovce Andrea Vrbovská nebo bývalý poslanec ODS Marek Šnajdr.
14. 12. 2021|

Seznam Zprávy: Podnikatel Horáček přijal v kauze nemocničních zakázek půlroční trest

Podnikatel Tomáš Horáček, který byl obviněn v kauze údajných manipulací s nemocničními zakázkami, uzavřel se státním zástupcem dohodu o vině a trestu. Přijal půlroční trest, sedmiletý zákaz působení v obchodních společnostech a peněžitou sankci pět milionů korun. Informoval o tom server Seznam Zprávy. Dohodu, podle které musí Horáček také uhradit škodu zhruba 600 tisíc korun, schválil Obvodní soud pro Prahu 5. Horáček spolupracuje s policií.
13. 12. 2021|

Advokátka využila stíhání lobbisty Horáčka. Vyváděla peníze z jeho firem, míní policie

Policie obvinila bývalou advokátku stíhaného lobbisty Tomáše Horáčka. Podle detektivů nakládala bez jeho vědomí s firmou, kterou ovládal. Horáček je ústřední postavou kauzy nemocničních zakázek a usiluje o status spolupracujícího obviněného.
6. 7. 2021|