TÉMA

Zdeněk Matouš

Krupka má po jedenácti letech nového starostu, stal se jím Jan Kuzma z ANO

Krupka na Teplicku má po jedenácti letech nového starostu. Zastupitelé ve čtvrtek do čela města v Krušných horách zvolili Jana Kuzmu z vítězného ANO. V opozici skončil dosavadní starosta Zdeněk Matouš (Společně pro Krupku), bývalý náměstek hejtmana, který čelil trestnímu stíhání. Hlasování v zářijových volbách řešil ústecký krajský soud, podle něj se nepodařilo prokázat obvinění z kupčení s hlasy.
10. 11. 2022Aktualizováno10. 11. 2022, 19:03|

Politici musí začít u sebe, nesmí lhát, hledali recept na rozdělenou společnost lídři v Ústeckém kraji

Posledním tématem předvolební debaty lídrů v Ústeckém kraji byla rozdělená společnost. Podle některých diskutérů se na ní podílí například veřejné lhaní politiků. Ti by měli jít občanům příkladem. Hosty debaty byli Andrej Babiš (ANO), Ivan Bartoš (PirátiSTAN), Jaroslav Foldyna (SPD), Jaroslav Komínek (KSČM), Karel Krejza (SPOLU), Zdeněk Matouš (ČSSD) a Jaroslav Pelc (PŘÍSAHA). Moderoval Martin Řezníček.
25. 9. 2021|

Lídři Ústeckého kraje debatovali o tom, jak řešit problém s vyloučenými lokalitami

Volební lídři Ústeckého kraje debatovali o tom, jakým problémům čelí region a jak je vyřešit. Diskuse se točila kolem pověsti kraje, vyloučených lokalit i průmyslových zón. Hosty byli Andrej Babiš (ANO), Ivan Bartoš (PirátiSTAN), Jaroslav Foldyna (SPD), Jaroslav Komínek (KSČM), Karel Krejza (SPOLU), Zdeněk Matouš (ČSSD) a Jaroslav Pelc (PŘÍSAHA).
24. 9. 2021Aktualizováno25. 9. 2021, 00:11|

Lídři z Ústeckého kraje se přeli kvůli covidu. Neshodli se, jak má vypadat očkovací kampaň

Lídři kandidátek v Ústeckém kraji diskutovali v předvolební debatě o covidu-19 a stavu českého zdravotnictví během epidemie. Jak přimět lidi se nechat očkovat, se ale neshodli. Hosty byli Andrej Babiš (ANO), Ivan Bartoš (PirátiSTAN), Jaroslav Foldyna (SPD), Jaroslav Komínek (KSČM), Karel Krejza (SPOLU), Zdeněk Matouš (ČSSD) a Jaroslav Pelc (PŘÍSAHA). Debatu moderoval Martin Řezníček.
24. 9. 2021|

Reportéři ČT: Lídr ČSSD na severu Čech Matouš je trestně stíhaný

Lídr severočeské kandidátky ČSSD a dlouholetý starosta Krupky u Teplic Zdeněk Matouš je trestně stíhaný. Pochybnosti ohledně nakládání s obecním majetkem se v médiích objevily už v roce 2009, kdy byl členem České strany národně sociální. Jako místostarosta vydělal miliony korun na obchodu s pozemky, když je zastupitelstvo změnilo na stavební parcely. Poté jeho jméno zmiňovalo několik svědků v souvislosti s kupčením s hlasy a policií je obviněn i v dalším případu. Vedení sociální demokracie jeho pověst nepovažuje za natolik problematickou, aby nemohl být lídrem v kraji, zjistil pro Reportéry ČT Karel Vrána.
31. 8. 2021|

Policie obvinila dvanáct zastupitelů Krupky. Developerovi prodali pozemky za třetinu ceny

Policie obvinila dvanáct zastupitelů Krupky na Teplicku. Podle kriminalistů prodali pod cenou pozemek o rozloze 28 tisíc metrů čtverečních developerské firmě, která navíc vznikla jen o několik dní dříve. Za zahrádky v okolí přitom lidé platili i třikrát vyšší cenu. Mezi obviněnými je také starosta a bývalý člen ČSSD Zdeněk Matouš, informoval Radiožurnál.
18. 6. 2021Aktualizováno18. 6. 2021, 15:00|